Aeroport

Sant Quirze i Badia volen que es traslladi l'activitat recreativa de l'aeroport de Sabadell

Demanen a l'alcalde Maties Serracant un posicionament sobre el futur de l'aeroport "des d'un punt de vista comarcal"

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès s’ha sumat a la petició de Badia del Vallès perquè es traslladi l’activitat de lleure de l’aeroport de Sabadell, després que divendres passat morissin dues persones a l’estavellar-se una avioneta quan anava a aterrar.

L’alcaldessa de Sant Quirze, Elisabeth Oliveras, ha assenyalat en un comunicat que s’han de "limitar les operacions" a un interès de caràcter públic com per exemple poden ser elsvols d’emergència i d’extinció d’incendis.

Oliveras ha demanat a l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, un posicionament sobre el futur de l’aeroport "des d’un punt de vista comarcal", recordant-li que si es creuen la proposta que va fer d’una Àrea Vallès com a una realitat territorial, ha de preocupar-se per les infraestructures de la comarca i de les molèsties que els generen als municipis més petits.

En aquest sentit, ha recordat que la instal·lació aeroportuària "genera molta inseguretat" entre la ciutadania de Sant Quirze, perquè els avions volen baix, a banda de la contaminació acústica i fins i tot afecta a la concessió de llicències urbanístiques, que s’han d’autoritzar des de Madrid.

Notícies relacionades

L’alcaldessa ha indicat que s’ha d’abordar amb "urgència i determinació" el debat sobre el futur de l’aeroport, sense la necessitat que es produeixi una tragèdia major que evidenciï que és una infraestructura fora de lloc en una zona tan poblada.

Més notícies de Sabadell

Temes:

Aeroports