Creixement

Sabadell incrementa un 10% el pressupost per al 2019

Els comptes permetran "millorar la qualitat dels serveis públics externalitzats, l'estat de l'espai públic i recuperar les subvencions a entitats congelades des del 2010"

foto 3418114

foto 3418114

2
Es llegeix en minuts
ACN

Sabadell presenta el pressupost més elevat de la història del municipi, amb 224 milions d’euros, el que suposa un 10% més que el 2018. Els comptes tenen per objectiu millorar la qualitat dels serveis públics externalitzats, com l’atenció domiciliària, les guarderies i la neteja d’equipaments, l’estat de l’espai públic, i recuperar el recolzament a l’associacionisme, incrementant les subvencions a les entitats de la ciutat.

En aquest sentit, el consistori destinarà 31 milions d’euros a millorar l’espai públic, la qual cosa representa un 14% del total, i acció social i educació passaran dels 16 milions als 19 milions, i de 15 milions a 19 milions, respectivament. La despesa en seguretat se situarà en els 16 milions d’euros i s’incorporaran 10 nous agents al cos de policia Local.

Els comptes d’aquest 2019 es presenten com les més elevades de la història del municipi i situen l’endeutament municipal en el 15%.

“Continuem creixent en l’espai públic i en l’atenció a les persones, i hi ha dos elements clau que són recuperar el recolzament a l’associacionisme en els nivells que teníem el 2010 i millorar la qualitat dels serveis externalitzats que tenim”, ha explicat Maties Serracant, alcalde de Sabadell.

177.000 euros per a entitats

En aquest sentit, els comptes destinen 177.000 euros perquè les entitats puguin tornar a percebre les subvencions que van quedar congelades a causa de la crisi econòmica el 2010.

En l’àmbit de l’educació, destaquen els projectes per construir la nova seu de l’Escola Municipal de Música a la zona sud i la redacció del projecte de la del nord de la ciutat. A part, es redactarà el projecte de la guarderia de la Concòrdia, i es crearan nous espais socioculturals per a joves als barris de la Plana del Pintor, Poblenou i Covadonga.

Pel que es refereix a l’àrea de territori, destaquen les partides destinades a millorar l’enllumenat públic, 3,7 milions d’euros, i la qualitat del servei d’autobús de Sabadell, amb 3 milions d’euros més per al contracte amb l’empresa TUS.

Els comptes també inclouen 4,4 milions d’euros en obres a espais públics, 3,8 milions d’euros en parcs i jardins, i 2,1 milions d’euros per construir la nova entrada sud de la ciutat.

D’altra banda, tal com ja va anunciar el consistori, aquest 2019 l’executiu local invertirà 4 milions d’euros en un nou pla de vivenda que des de 2019 fins a 2024 preveu construir 362 nous habitatges de lloguer social.

Notícies relacionades

Els pressupostos també contemplen 3,8 milions d’euros per a polítiques relacionades amb l’atenció social i familiar, 579.000 per a la infantesa i l’adolescència, i 7,1 milions per a l’atenció a la dependència i la discapacitat.  

Més notícies de Sabadell

Temes:

Ajuntaments