'Cas Mercuri'

Un ex alt càrrec del PSC a Sabadell apunta a Paco Bustos sobre el presumpte finançament irregular de la campanya

Les declaracions evidencien irregularitats en la redacció del plec de clàusules del contracte de Smatsa

foto 3418885

foto 3418885

1
Es llegeix en minuts
ACN

L’ex primer secretari del PSC de Sabadell, Cristian Sánchez, ha negat ser el responsable de l’organització del polèmic sopar de la campanya socialista del 2011, que hauria costat 100.000 euros i hauria finançat Smatsa. Segons explica l’advocat de l’acusació popular, Raúl García Barroso, Sánchez va dir davant la magistrada que instrueix el ‘cas Mercuri’ que “complia ordres” de Paco Bustos.

D’aquesta manera ha sortit al pas de les acusacions que dimarts va rebre per part del germà de l’exalcalde de Sabadell, que ho va apuntar directament. “Ha apuntat a Paco Bustos de manera rotunda, ha explicat que tota la part econòmica i administrativa la portava el responsable de campanya, que era Paco Bustos, i que ell tot el que feia era, com molts altres militants, seguir ordres, fer de voluntari, i el que feia falta, però sempre sota les seves ordres”, destaca Barroso.

Per la seva part, el cap dels serveis jurídics de l’àrea d’Espai Públic de l’Ajuntament de Sabadell, Joan Figueras, ha reconegut que es va cometre un “error” en la redacció del plec de clàusules del contracte de Smatsa.

D’acord amb la llei, la companyia havia de presentar un aval bancari del 5% del valor total del contracte adjudicat, que ascendia a 370 milions d’euros. “Ha dit que es va copiar el redactat d’un altre contracte, fet que rebaixava l’import de manera considerable, passant de 5 milions d’euros a 600.000 euros”, ha detallat Barroso.

Notícies relacionades

“És una presa de pèl, aquest contracte suposa el 18% del pressupost municipal, i que ens diguin que va ser un error fortuït de copia i enganxa, jo no m’ho crec com a advocat, i reforça que hi ha una intenció d’algunes persones de posar-ho fàcil perquè Smatsa tingui aquest contracte”, valora Barroso. En aquest sentit, l’advocat recorda que l’empresa ni tan sols va presentar l’aval en el termini establert.

Més notícies de Sabadell