'Els primers a l'aigua'

Sabadell impulsa cursos de natació gratuïts perquè tots els nens de primària aprenguin a nedar

Els primers en beneficiar-se han sigut 524 escolars de centres educatius en situació més vulnerable o amb dificultats per accedir a extraescolars

foto 3413235

foto 3413235

2
Es llegeix en minuts
ACN

Tots els escolars de primer de primària de Sabadell aprendran a nedar gràcies a un programa municipal que ofereix als nens cursos de natació gratuïts, en horari lectiu, a diversos equipaments de la ciutat. La iniciativa, que es denomina ‘Els primers a l’aigua’, es va iniciar el mes d’octubre i en aquesta primera fase beneficia 524 alumnes de 19 escoles públiques. La previsió és que el programa s’estengui a la resta d’escoles el pròxim any.

“Hem seleccionat els primers d’acord amb criteris socials per garantir queels nens en entorns menys favorables puguin accedir a la formació aquàtica”, afirma el tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga.

La idea del programa ‘Els primers a l’aigua’ va sorgir l’estiu de 2017 després que un nen de 8 anys fos hospitalitzat al tenir un accident a la piscina de La Bassa de Sant Oleguer. Segons explica la regidora d’Esports, Marisol Martínez, aquell episodi va evidenciar que “en una ciutat com Sabadell, on els esports aquàtics són una potencialitat, hi havia una part de la societat que no tenia accés”.

La iniciativa vol assegurar la igualtat d’oportunitats i acostar aquest àmbit als menors que tenen menys recursos.“Volem evitar que cap nen o jove quedi exclòs d’extraescolars pel seu poder adquisitiu”, indica Berlanga.

Bona acollida

Els nens que van iniciar el curs de natació a l’octubre s’han mostrat entusiasmats amb aquesta oportunitat. Per a molts, aquestes sessions suposen el seu primer contacte amb una piscina coberta i amb la natació. “Jo només havia anat a la piscina amb els meus pares, però mai a una de tapada i que tingués l’aigua calenta com aquesta”, explica la Vicky Flores, una de les petites en el curs.

En aquest mateix sentit s’ha expressat l’Antoni, un alumne de l’escola Alcalde Marcet, que assegura que en una sola classe ja ha après a nedar. “M’he tirat de planxa i no m’he fet mal”, explica. Alhora es mostra orgullós d’haver recorregut tota la piscina només amb l’ajuda d’un suro.

L’activitat es planteja amb una sessió setmanal durant tot el curs escolar, amb un total de 30 classes per curs que es distribuiran en tres blocs de deu sessions progressives. Entre els objectius que persegueix el programa destaca la millora de l’autonomia en el medi aquàtic, desenvolupar activitats motrius bàsiques i l’adquisició d’hàbits saludables.

Notícies relacionades

Els cursos de natació es duen a terme al Club Natació Sabadell, a les Piscines Municipals Joan Serra, el Cercle Sabadellès 1856 i al Club Tennis Sabadell.

Més notícies de Sabadell