Energia

Sabadell coorganitza el 2n Congrés Català de Pobresa Energètica

La Diputació de Barcelona vol fer un front comú per donar resposta a aquesta emergència i garantir els drets

congreso-energia

congreso-energia

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Diputació de Barcelona explicarà el seu pla de xoc contra la pobresa el 8 i 9 de novembre a les Cotxeres de Sants, en el 2n Congrés Català de Pobresa Energètica, que busca fer un "front comú per donar resposta a aquesta emergència i garantir els drets energètics", explica la Diputació en un comunicat.

El congrés pretén millorar la prevenció i la gestió de la vulnerabilitat energètica, i trobar així solucions i reforçar estratègies d’acció conjuntes des de l’àmbit local entre els diversos agents que organitzen les jornades, com són els ajuntaments de Barcelona, Badalona i Sabadell, la Diputació de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis, la Taula del Tercer Sector Social, l’associació Ecoserveis i l’Aliança contra la Pobresa Energètica.

Els organitzadors busquen disposar amb aquestes jornades d’un espai de trobada i reflexió entre els actors que incideixen en l’atenció de la pobresa energètica, promoure un nou marc de governança que permeti una millor prevenció i gestió de la vulnerabilitat energètica i social, així com sensibilitzar ciutadans, polítics i mitjans de comunicació sobre "la gravetat de la pobresa energètica i de la necessitat de combatre-la efectivament".

En el congrés hi participaran més de 100 ponents que reflexionaran sobre la defensa dels drets energètics. Entre ells, l’exdiputat de les Corts Generals Javier Garcia Breva parlarà sobre com l’actual model energètic afecta a la pobresa energètica i la gestora de l’Observatori Europeu de Pobresa Energètica, Harriet Thomson, explicarà les funcions i conclusions de l’Observatori, entre altres ponències.

Com a novetat, aquest any durant els dos dies hi haurà un envelat amb un punt d’assessorament energètic obert a la ciutadania, així com informació específica en drets energètics, així que les persones interessades poden assistir a les Cotxeres de Sants amb les seves factures i ser informades i assessorades.

Pobresa energètica en xifres

A Barcelona són 170.000 persones les que no poden mantenir la seva vivenda a una temperatura adequada els mesos de fred o bé que van endarrerides en el pagament dels rebuts de subministraments bàsics com l’aigua, el gas i l’electricitat.

Notícies relacionades

Les llars més afectades per la pobresa energètica són els que tenen rendes baixes, llars monoparentals i les cases que viuen de lloguer. "Les xifres mostren que malgrat múltiples iniciatives com la llei 24/2015 que ha de garantir el dret a l’accés als subministraments bàsics, les causes estructurals de la pobresa energètica no s’aborden de forma efectiva i les mesures són insuficients", relata la Diputació.

Més notícies de Sabadell