Conflicte

Veïns de Sabadell denuncien problemes de convivència arran de l'ocupació massiva de dues cases

Es tracta de dos immobles del BBVA on vivien una vintena de membres d'un clan familiar

foto 3403413

foto 3403413

1
Es llegeix en minuts
ACN

Els veïns del barri de Gràcia de Sabadell reclamen una solució urgent per resoldre els problemes de convivència que afecten la zona del carrer Pintor Padilla. La polèmica va sorgir fa uns mesos quan un clan d’ètnia gitana va ocupar dues cases deshabitades propietat del BBVA.

Es tracta d’una vintena de persones, tretze de les quals menors d’edat. Els veïns afirmen que tenen “actituds incíviques” i que s’han incrementat els furts al barri. A més, es mostren preocupats pels menors, que “van pels carrers desatesos, no van a l’escola i pidolen a l’entrada dels supermercats”, apunten.

La problemàtica va arrencar el mes passat de gener quan una vintena de persones d’ètnia gitana van ocupar una antiga casa anglesa buida i propietat del BBVA del carrer Pintor Padilla i un altre immoble, també de l’entitat bancària, a la carretera de Molins de Rei.

L’últim episodi va succeir la setmana passada quan la Policia Local es va desplaçar fins al carrer Pintor Padilla per acompanyar tècnics de Serveis Socials a l’interior de la vivenda ocupada. “Estaven duent a terme una anàlisi de les condicions en què viuen els menors”, expliquen fonts municipals, que han afirmat que els agents van identificar els adults i van detectar que un dels homes havia fugit de la justícia, a qui es van emportar detingut.

Notícies relacionades

L’equip de govern de Sabadell assegura que fa mesos que treballa per resoldre aquesta situació. En aquesta línia indica que “la prioritat” és atendre els menors d’aquest clan. Així mateix, remarca que Serveis Socials està realitzant un seguiment exhaustiu des de fa temps i rebutja fer més declaracions sobre això.

Més notícies de Sabadell