Educació

Un projecte educatiu treballa l'empatia amb els animals a escoles de Sabadell

Aquests models ajuden a millorar les habilitats prosocials i tenen una especial incidència en la prevenció de l'assetjament escolar

rjulve18485413 ideas perro y gato amigos180710163052

rjulve18485413 ideas perro y gato amigos180710163052

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’Associació Animalista Libera!, guanyadora dels pressupostos participatius Construint Ciutat de Sabadell, ha llançat la seva campanya Escola Animal, un projecte educatiu per treballar l’empatia amb els animals a les escoles de la ciutat.

Múltiples estudis científics de tot el món han demostrat que una educació basada en l’empatia amb els animals pot originar una millora en les habilitats prosocials i tenir una especial incidència en la prevenció de l’assetjament escolar.

Escola Animal, a través dels diferents programes educatius que ofereix a les escoles de Sabadell, treballarà per millorar la convivència entre animals i humans a fi de "forjar una societat dotada de valors com la cooperació, la protecció i el mutualisme".

Notícies relacionades

"Les relacions que establim amb els animals són el reflex de les que tenim amb els altres, per això Escola Animal crea aquest projecte per visibilitzar i erradicar la violència, deixar de normalitzar-la i ajudar a evidenciar els beneficis de crear una cultura de pau, tant dins com fora de les aules", ha declarat Natalia Oriol, coordinadora del projecte.

"Escola Animal serà un projecte en el què surtin guanyant els animals, però també la comunitat", ha afegit. "Que Sabadell es converteixi en la primera ciutat catalana a posar en marxa un projecte educatiu basat en l’empatia amb als animals és un orgull per als sabadellencs. Tant de bo altres municipis se sumin a Escola Animal, un projecte molt beneficiós per a humans i animals", ha assenyalat Carlos Lorente, activista de l’ONG Libera i advocat especialista en dret animal.