Programació

Macaco, cap de cartell de la Festa Major de Sabadell

La periodista cultural Gemma Ruiz serà l'encarregada del pregó d'una celebració que comptarà amb un ampli programa d'activitats per a tots els públics

mocadors

mocadors

2
Es llegeix en minuts
Laura Marín

Macaco serà el cap de cartell de la Festa Major de Sabadell que tindrà lloc entre el 7 i el 10 de setembre. Una Festa Major en què la música es converteix en protagonista amb 15 concerts, a més d’un ampli programa d’activitats per a tots els públics.

El tret de sortida serà aquest dijous en un acte d’inici que tindrà lloc a la plaça de Benjamín García, al barri de Can Rull, que seguirà el perfil dels últims anys i comptarà amb una representació de la cultura popular, ja que el Govern municipal busca que sigui “un acte pròxim a la ciutadania”.

No obstant, el pregó d’inici oficial de Festa Major serà divendres, 7 de setembre a l’Ajuntament, de la mà de la periodista cultural Gemma Ruiz. La sabadellenca treballa a TV-3 i va ser la imatge de la cultura al programa icònic ‘La nit al dia’, de Mònica Terribas. A més, el setembre de 2016, va debutar en la ficció literària amb ‘Argelagues’, una novel·la que gira al voltant de la història d’una família de Castellerterçol que emigra al Sabadell del segle XX, amb una indústria tèxtil molt present.

La música com a protagonista

L’Eix Macià tornarà a ser l’escenari principal dels concerts de Festa Major, però també es podrà disfrutar de bona música a la plaça Sant Roc, l’Estruch o l’Envelat del Passeig de la Plaça Major. Entre els concerts destacats, a més de Macaco, hi ha el de Prozak Soup, Was i Dj Magenta en la nit electrònica, Cherry & The Ladies que aspiren a recuperar el so clàssic de les ‘girl bands del rock and roll’, un viatge als anys 80 amb La Glamour Band o Lluis Coloma i Aixha Fay & The Ray-Band, amb les seves versions dels 60.

També Ramon Mirabet presenta el seu nou espectacle renovat i amb un enfocament més energètic amb el disc recopilatori dels èxits d’‘Happy Days’ i ‘Home is where the heart is’. Per la seva part, la Banda de Música de Sabadell amenitzarà la vetllada a ritme de conga, bolero, tango i samba, Balkan Paradise Orchestra mostra 10 dones instrumentistes de vent i percussió, i Xavi Sarrià, guitarrista d’Obrint Pas, presenta el seu treball en solitari.

Hi haurà lloc també per recuperar l’esperit d’Amy Winehouse i el dels Red Hot Chili Peppers amb els concerts de The Amy’s Soul i Californicators. I la rumba catalana arribarà de la màd’‘Ai, Ai, Ai.’El punt final de la Festa Major de Sabadell el posarà La Salseta, amb temes que van del swing a l’ska, passant pel pasdoble, la rumba, el funk i el rock clàssic.

L’escut al coll

Per a l’ocasió, l’Ajuntament de Sabadell ha produït 7.500 mocadors de coll amb l’escut de Sabadell, com a element simbòlic i identificador.

Des de la Comissió de Comunicació de Festa Major es va valorar, després de l’experiència de l’any passat, en el qual se’n van repartir 2.500, que aquest element d’identitat de la festa havia funcionat bastant bé, ja que s’havia esgotat ràpidament i els ciutadans els portaven al coll durant els dies de festa.

Notícies relacionades

Per aquesta raó, aquest any s’ha triplicat la quantitat de mocadors, que seran exactament iguals que els del model existent, amb la idea de convertir-lo, any rere any, en un element identificador de la festa.

 Més notícies de Sabadell