Innovació

'Saba-TIC' es consolida com a referent en esdeveniments sobre noves tecnologies a Sabadell

La mostra tindrà lloc el dissabte 8 de setembre com a part del programa de Festa Major

Les carreres de nanodrons professionals i el «baptisme de vol» són algunes de les novetats

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

El‘Saba-TIC’, la mostra interactiva de tecnologies innovadoresorganitzada per l’Ajuntament deSabadell en el marc de la Festa Major, esconsolida en la seva tercera edició. S’hidiversificaran i incrementaran les activitats proposades i s’oferiran uns serveis millors a les entitats expositores. L’objectiu és que hi tornin a passar unes 2.000 persones, com el 2017.

L’esdeveniment, que serà gratuït, es durà a terme el dissabte 8 de setembre a l’Espai Cultura de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859. Hi haurà tallers i una zona d’exposició i aquest any es posarà èmfasi en més de 15 propostes tecnològiques vinculades als àmbits dels drons, la realitat virtual, la impressió 3D, l’electrònica, la robòtica, els videojocs i la programació.

Aquest any la benvinguda la donarà el Robot Pepper, que interactuarà amb els visitants i oferirà informació de l’esdeveniment a través d’una pantalla integrada de 10,1 polzades. I, gràcies a Codelearn, es podran veure en acció altres robots seguidors de línies i humanoides. Així mateix, l’Espai Cultura organitzarà un taller infantil de creació de robots que dibuixen.

Segons Miquel Soler, regidor d’Innovació i Ciutat, “aquest any és el de la consolidació del Saba-TIC”, i afegeix que “ens obrim a més segments d’edat, incloent des dels nens i joves fins als grans, amb temes diversos que van des de la robòtica fins a tecnologies vinculades a la salut i a l’esport, així com drons, bicicleta, rehabilitació de malalts i esgrima sense fil”

Novetats

La primera novetat d’aquesta edició són les carreres de nanodrons professionals i el “baptisme de vol” per a debutants. Serà a càrrec de l’associació Drones de Carreras, que proposaran diverses carreres, una d’elles a càrrec de pilots professionals i altres d’obertes a qualsevol persona que vulgui iniciar-se en aquest, com un “bateig de vol”.

La segona novetat està relacionada amb la impressió en 3D. Hi haurà una impressora 3D homologada en la qual els visitants podran imprimir pastissos i figuretes de massapà, xocolata i altres cremes de pastisseria. L’activitat la dinamitzarà l’Espai Creatiu de Sabadell.

L’Escola Superior de Disseny (ESDi) mostrarà roba dissenyada i fabricada gràcies a una impressora 3D, en el marc del projecte Cod3ntidad d’aquesta universitat. Més informació del projecte. I també es durà a terme un concurs de disseny ràpid de models en 3D, amb un programari d’utilització senzilla, obert a nens i adolescents.

Amb relació a l’electrònica, l’associació RipoLab Hacklabs de Ripollet portarà a terme un taller familiar d’electrònica, en el qual aprendran a soldar i s’emportaran una xapa-acreditació com a visitants del Saba-TIC, que integrarà a la xapa una placa de circuit electrònic amb llums LED RGB. Així mateix, la Fundació Antiga Caixa Sabadell organitzarà un taller de construcció de plaques electròniques Arduino.

Quant a la realitat virtual i augmentada, l’empresa Área Virtual facilitarà als assistents diverses experiències immersives amb ulleres i cabina de realitat virtual. I l’empresa anglesa Clicks and Links, que participa en el projecte europeu Triangle, aportarà un simulador de bicicleta ja provat a Manchester, en el qual els visitants tindran una experiència ciclista com si estiguessin anant amb bicicleta per diversos circuits i ubicacions.

Notícies relacionades

D’altra banda, Codelearn organitzarà un taller de programació d’aplicacions per a dispositius mòbils a través de l’app “Inventor”. I finalment, destaquen la proposta d’ESDi, que mostrarà els projectes que ha desenvolupat del Mapa Sonor de Sabadell i una paret lluminosa interactiva, i de l’Escola Politècnica de Manresa – UPC, que demostrarà els seus projectes de jocs d’esgrima sense fil i un tauler-laberint en el qual la bola està controlada sense fil des d’una telèfon mòbil, entre altres propostes.

Més notícies de Sabadell