Vivenda

Els propietaris de pisos a Barcelona guanyen fins a 15.000 euros a l'any per llogar-los a estudiants d'Erasmus

Mataró, Sabadell i Terrassa són de les poques localitats que ofereixen lloguers d'habitacions per sota dels 325 euros

Mataró, Sabadell i Terrassa són de les poques localitats que ofereixen lloguers d'habitacions per sota dels 325 euros

alquiler-pisos

alquiler-pisos

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Els propietaris de vivendes de Madrid i Barcelona guanyen fins a 15.000 euros anuals per llogar les seves habitacions a estudiants d’Erasmus, segons es desprèn d’un estudi realitzat per Pisos.com.

Tot i que aquestes dues ciutats, que acumulen un 22,6% de l’oferta total de vivenda compartida d’Espanya i el 36,7% de potencials llogaters, presenten l’oferta de lloguer compartit més cara del país, Espanya encara continua sent una destinació "assequible" en comparació amb altres destinacions d’Europa.

No obstant, la forquilla de preus varia en funció de les àrees d’influència universitària. A Barcelona, el municipi més car és Sant Cugat del Vallès, amb 411 euros de mitjana al mes per habitació, mentre que a Madrid destaca Pozuelo de Alarcón, on el preu mitjà s’acosta als 439 euros mensuals.

Per trobar habitacions per sota dels 325 euros, a Barcelona cal desplaçar-se fins a Mataró (325 euros), Sabadell (316 euros) o Terrassa (307 euros). Per la seva banda, a Madrid, entre les localitats més assequibles destaquen Aranjuez (250 euros), Fuenlabrada (261 euros) i Alcalá de Henares (268 euros al mes).

Notícies relacionades

El director d’estudis de Pisos.com, Ferran Font, creu que aquesta modalitat de lloguer per habitacions és "una bona alternativa per als propietaris", ja que "els alumnes que necessiten acomodar-se a prop de la seva universitat d’acollida solen ser bons pagadors".

No obstant, recorda als propietaris que cal prendre les mateixes precaucions que amb altres tipus d’arrendaments i deixar-ho per escrit en un contracte. A més, recomana als propietaris que es mostrin "estrictes" pel que fa als sorolls a deshora i les festes a casa perquè no hi hagi problemes amb la comunitat de veïns.