Judicial

Condemnen a 23 anys de presó un terapeuta de Sabadell per abusos sexuals

Va fer tocaments no consentits a un home i dues dones des de la seva adolescència, i a una altra quan ja era adulta

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Secció Setena de l’Audiència Provincial de Barcelona ha condemnat a 23 anys de presó un presumpte terapeuta de Sabadell (Barcelona) Francisco F.C. per quatre delictes d’abusos sexuals, dos dels quals amb penetració, segons la sentència a què ha tingut accés Europa Press.

El tribunal també l’ha condemnat a pagar un total de 138.000 euros a les quatre víctimes, que el van denunciar el juny del 2016 al conèixer que l’Audiència de Barcelona l’havia condemnat a sis anys de presó per dos casos més d’abusos sexuals.

Segons la sentència, el presumpte especialista en teràpies alternatives, de 70 anys, va arribar a tenir una consulta a Sabadell i feia tocaments, massatges, masturbacions i penetracions a les seves víctimes i els deia que eren part del seu tractament.

Va abusar d’una de les seves víctimes des dels 14 anys fins als 35, a qui inicialment va començar a visitar al seu domicili familiar el 1995, “amb l’excusa d’impartir classes de repàs gratuïtes” i per ajudar-la amb el que anomenava tècniques alternatives i naturals de relaxació.

“INTIMITAT, AFECTE I SUBMISSIÓ”

“En el marc d’intimitat, afecte i submissió”, relata la sentència, va fer tocaments a la víctima per sobre i per sota la roba, excepte el sexe, el que el presumpte terapeuta anomenava massatges energètics per recuperar l’autoestima i carregar-se de força per als estudis.

Quan va acabar els estudis, els abusos van persistir en una primera consulta clandestina en un taller situat a Polinyà (Barcelona) i, des del 2006, en el presumpte centre de teràpies naturals que va obrir a Sabadell, on va arribar a penetrar-la, primer com a pacient i després com a treballadora de l’establiment.

El terapeuta també va abusar d’un home, amb qui va contactar en un club de tennis el 1988, des dels 15 fins als 41 anys, a qui feia unes relaxacions que consistien en tocaments, petons i carícies per tot el cos, fins i tot els genitals, “zona essencial per tractar els txakres”, segons ell.

Una tercera víctima va ser una dona que va anar al centre el 2012 amb 33 anys, aconsellada per la primera víctima, que era companya de feina, per rebre tractament per les seqüeles sofertes “a conseqüència d’un tumor cerebral, ja que veia llums”, assenyala la sentència.

TERÀPIA DE XOC

Va explicar al presumpte terapeuta els seus problemes de visió i que tenia un trauma infantil per abusos sexuals que li impedia mantenir relacions amb homes, circumstància que aquest el condemnat va aprofitar per dir-li que estava malalta a escala emocional i va començar a fer-li tocaments i fel·lacions en qualitat de “teràpies de xoc per guarir-se”.

Notícies relacionades

Una altra dona va anar al suposat centre de teràpies naturals entre els 16 i els 21 anys i es va limitar a tenir converses amb el terapeuta de naturalesa sexual, fins que el 2016 aquest la va convèncer que “una manera d’alliberar-se i créixer emocionalment era ensenyar el cos a la gent, manipulant-la perquè anés al lavabo amb ell i es tragués la samarreta i el sostenidor per mostrar-li el cos”.

La seva última visita al centre de Sabadell va ser el juny del mateix any, quan el terapeuta li va fer tocaments i mentre estava "petrificada i bloquejada emocionalment per aquella situació tan inusual", la va agafar, la va tocar per tot el cos i li va fer petons.