Diada de Sant Jordi

Sabadell allarga Sant Jordi amb activitats tot el cap de setmana

Les parades de llibres i roses seran a la plaça Doctor Robert diumenge i dilluns

Els autors locals aprofiten la jornada per presentar les seves últimes obres

Sant Jordi es viu amb intensitat a Sabadell amb activitats durant tota la setmana. 

Sant Jordi es viu amb intensitat a Sabadell amb activitats durant tota la setmana.  / PERIODICO

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Sabadell allarga Sant Jordi. La ciutat porta més d'una setmana proposant accions al voltant de la Diada, un programa. Així, bona part de les activitats es dupliquen a la ciutat, on es pot gaudir de les parades de venda de llibres i roses tant diumenge com dilluns, així com de la Taula d’Escriptors.

La plaça del Doctor Robert tornarà a acollir les llibreries després de l'èxit de l'any passat. Malgrat l'escepticisme inicial pel canvi d'ubicació, el balanç va ser molt positiu.

No obstant això, algunes activitats sí que només es faran dilluns. Entre elles, la Fira d’Entitats, que es podrà visitar entre les nou del matí i les nou del vespre al passeig de la plaça Major.

Tornant a la plaça Doctor Robert, dilluns es realitzaran diverses activitats, com la lectura de textos de Pompeu Fabra amb motiu del 150è aniversari del seu naixement, un homenatge a la carpa de la Xarxa de Biblioteques Municipals, o la lectura de textos de Manuel Pedrolo, Maria Eulàlia Campmany o Montserrat Abelló.

La Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 obrirà les portes de l'Espai Cultural i els Jardinets, on hi haurà parades de venda de llibres i roses i diverses activitats infantils, familiars i escolars. A més, a la tarda, la companyia Els Barlou oferirà l'espectacle familiar ‘Set Up’.

Les exposicions de l'Espai Cultural estaran obertes tot el dia, com també els edificis modernistes de l'extinta Caixa Sabadell. El Museu del Gas també obrirà portes i oferirà un taller de punts de llibre.

Per la seva banda, el Museu d’Història organitza un taller i representarà contes. També s'oferiran visites guiades al campanar de l'església de Sant Fèlix i els Saballuts faran una actuació castellera.

Autors locals

Molts autors sabadellencs aprofiten la Diada per presentar les seves noves obres. Com recull iSabadell, alguns dels autors presents aquest Sant Jordi seran Ricard Ustrell, amb ‘Sense tu’, Xavier Gual, amb ‘La noia de la caravana, o Toni Quero, amb ‘Párpados’, a la secció de novel·la.

En relat curt destaquen Xavier Vidal amb ‘L’home que no sabia escriure cartes d’amor’, David Vila i Ros amb ‘Ciutat de paraules’, o Elisabet Carnicé amb ‘La pinya castellera’. També la poesia té el seu espai, amb la presentació de ‘Papallona a l’ombra’, de Feliu Formosa, o ‘Direm nosaltres’, de Roc Casagran.

En llibres de no-ficció es podrà trobar ‘El llibre de Sabadell’, de Josep María Casas i Sara Labrador, ‘Les festes de Sabadell’, de Marta Ibañez, ‘Els teus, un empriu sabadellenc’, de Jordi Serrano, o ‘Nova Creu Alta. 50 anys de passió arlequinada’, de Miguel Ángel Rodríguez.

Notícies relacionades

També es presentaran les reedicions de ‘Sabadell del meu record’, de Marian Burgès, ‘Novel·les (I)’ i ‘Novel·les (II), de Francesc Trabal, i ‘El present vulnerable’, de Feliu Formosa.

Més notícies de Sabadell

Temes:

Sant Jordi