Partits de l'oposició de Sabadell demanen la dimissió de l'alcalde i dos regidors investigats

1
Es llegeix en minuts

La formació taronja aposta per un canvi a l'alcaldia en favor d'Unitat pel Canvi. 

 Els partits de l'oposició a l'Ajuntament de Sabadell -PSC, PP i Cs- han demanat aquest dijous, en diferents graus, que l'alcalde de Sabadell, Maties Serracant (Crida per Sabadell), i els regidors de Serveis Municipals, Lluís Perarnau (Crida per Sabadell), i Espai Públic, Xavier Guerrero (ERC), dimiteixin i apliquin "coherència" en relació amb el seu codi ètic.

 El regidor popular, Esteban Gesa, ha exigit, en una atenció als mitjans, la dimissió "immediata" de Serracant i els dos regidors, i ha apel·lat al codi ètic de la Crida per Sabadell, en el qual s'inclou la renúncia al càrrec en cas d'imputació o de corrupció.

 En la mateixa línia s'ha manifestat el portaveu socialista, Josep Ayuso, apel·lant a la "coherència" i ha indicat que, de la mateixa manera que es demana respecte per la presumpció d'innocència, també n'hagi per al codi ètic firmat pels seus membres.

Notícies relacionades

 El regidor de Cs, Adrián Hernández, ha reclamat que s'apartin "temporalment" de les seves competències i que, si una vegada celebrat el judici oral continuen investigats, dimiteixin.

 Hernández ha suggerit que Unitat pel Canvi -formació que juntament amb ERC, Crida per Sabadell i Guanyem formen l'equip municipal- ocupi l'alcaldia, per ser una força política sense investigats i el que més regidors té, "és el més democràtic", ha apuntat el membre del partit taronja i ha determinat que seria una solució per donar estabilitat al govern local.