Transport públic

Sabadell permetrà que 23.500 persones viatgin gratis en autobús

L'Ajuntament pretén beneficiar persones amb baixos ingressos i a les que pateixen un grau de discapacitat superior al 33%, així com els seus acompanyants

La Rambla de Sabadell.

La Rambla de Sabadell. / NORMA VIDAL (ACN)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'Ajuntament de Sabadell ha modificat els criteris de tarifació social per a l'ús del transport públic municipal i permetrà que 23.500 usuaris viatgin de manera gratuïta en autobús.

Els canvis pretenen beneficiar persones amb baixos ingressos i les que pateixen un grau de discapacitat superior al 33%, ja sigui intel·lectual o física, així com als seus acompanyants, tal com ha explicat aquest dimecres davant els mitjans el regidor d'Acció Social, Gabriel Fernández.

S'ha ampliat el límit d'ingressos fins a un màxim de 1.138 euros mensuals, conservant les ajudes a persones amb ingressos inferiors a 735 i les que estiguin entre les dues quantitats, que actualment n'estan excloses, gaudiran d'aquesta targeta amb un únic pagament d'entre 10 i 20 euros, depenent dels ingressos.

Notícies relacionades

Fernández ha calculat que amb aquests paràmetres hi haurà un impacte total de 23.500 usuaris, complint així amb l'objectiu de tenir un "sistema més protector i progressiu". Es tractaria de l'11,3% de la població de Sabadell la que es beneficiarà de la bonificació municipal.

En referència a incloure com a beneficiari l'acompanyant, respon a una demanda històrica de les famílies amb un membre que té algun tipus de discapacitat superior al 33%, que segons ha aventurat pot tenir un abast de 800 persones.