Cas Mercuri

Ajornat el judici contra l'exalcalde de Sabadell per la retirada de multes

El judici ha de servir per sentenciar sobre possibles delictes de tràfic d'influències, prevaricació i malversació de cabals públics

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L'Audiència Provincial de Barcelona, secció 10, ha ajornat el judici contra l'exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos, per la retirada de multes, que havia de celebrar-se els dies 17, 18 i 19 d'abril en el marc de la peça 30 del cas Mercuri.

El canvi ha sigut motivat per "problemes d'agenda" i la vista se celebrarà els dies 26, 27 i 28 de juny, segons ha informat l'acusació popular en diverses peces del macroprocés judicial, la plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, en un comunicat.

El judici ha de servir per sentenciar sobre possibles delictes de tràfic d'influències, prevaricació i malversació de cabals públics comesos suposadament no només per Bustos, sinó també per l'exintendent de la Policia Municipal de Sabadell, Josep Miquel Duran, i l'exdirector de l'Àrea d'Espai Públic de l'Ajuntament de Sabadell, Xavier Izquierdo, que també estan citats a declarar.

Notícies relacionades

Tant la fiscalia com la Plataforma han sol·licitat 4 anys de presó i 12 d'inhabilitació per a Bustos i una multa per tràfic d'influències i prevaricació.

Mentre que per a Duran, 6 anys i 6 mesos de presó, 19 d'inhabilitació i una multa per tràfic d'influències, falsedat documental i malversació de cabals públics i, per últim, per a Izquierdo una multa i 5 mesos de suspensió d'ocupació de càrrec públic per malversació de cabals públics.

Temes:

Corrupció PSC PSC