Jutjats

Sabadell aconsegueix la primera sentència favorable per sancionar una elèctrica per talls de llum indeguts

L'Ajuntament celebra la decisió judicial i assegura que seguiran sancionant les empreses que "vulnerin els drets bàsics de la ciutadania"

L’equip de Govern celebra la sentència favorable per sancionar una elèctrica per talls de llum indeguts.

L’equip de Govern celebra la sentència favorable per sancionar una elèctrica per talls de llum indeguts. / PERIODICO

1
Es llegeix en minuts
ACN

Una sentència del jutjat contenciós administratiu número 16 de Barcelona dona la raó a l'Ajuntament de Sabadell per sancionar amb 10.001 euros l'empresa subministradora Endesa Energia XXI, S.L.U. per tallar la llum a una família sense demanar abans un informe als serveis socials -com obliga la Llei 24/2015.

Concretament, la sentència desestima el recurs de reposició que l'elèctrica va interposar contra la multa afirmant que el tall es va fer sense comprovar si la família estava en situació de risc social. El Consistori celebra la sentència, la primera d'aquestes característiques, perquè “reconeix la potestat sancionadora” dels ajuntaments i crea jurisprudència.

De les 14 multes d'aquestes característiques que l'Ajuntament de Sabadell va interposar, les elèctriques les van recórrer totes. L'alcalde de Sabadell, Maties Serracant, assegura que estan compromesos amb “la garantia dels drets socials bàsics” i que amb l'objectiu d'erradicar la pobresa energètica no faran “cap concessió” i sancionaran, si fa falta, les empreses que vulnerin els drets de la ciutadania.

Sabadell va ser el primer municipi català que va fer efectives sancions per incompliment de la Llei 24/2015 en l'àmbit dels subministraments bàsics. Les sancions sumen més de 140.000 euros i els casos pels quals es multa a les companyies subministradores afecten un total de 198 famílies de la ciutat. La multa va ser interposada el 2 de maig del 2017.

Notícies relacionades

Les multes s'interposen quan es té indici que les empreses han comès faltes greus d'acord amb el que estableix l'article 331-5c del Codi de Consum de Catalunya i en relació amb l'article 6.4 de la Llei 24/2015, que estableix que abans de fer un tall de subministrament les empreses tenen l'obligació de sol·licitar un informe als serveis socials municipals per comprovar si la persona o la unitat familiar afectada es troba en risc d'exclusió residencial. La mateixa llei també estableix l'obligació de l'empresa d'informar d'aquest dret en les alertes que generi per raó d'impagament o tall.

Més notícies de Sabadell

Temes:

Electricitat