Ocupació

Sabadell posa en marxa 'Enfeina't' per a la contractació de persones aturades de llarga durada

Un total de 17 persones es beneficiaran del programa gràcies a una subvenció 350.000 euros

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'Ajuntament de Sabadell posarà en marxa durant 2018 el nou Programa ‘Enfeina’t’ del Servei d'Ocupació de Catalunya amb una subvenció de 348.855 euros, per fer possible que persones en situació d'atur de llarga durada puguin reprendre la seva experiència professional i adquirir una millora de la seva ocupabilitat.

Es preveu la contractació de 17 persones mitjançant l'empresa municipal Promoció Econòmica de Sabadell SL durant nou mesos per realitzar obres i serveis en benefici del conjunt de la ciutat.

Compta amb l'acompanyament d'una persona tècnica que els facilitarà instruments per a la seva incorporació posterior al mercat de treball ordinari, una vegada finalitzat el seu pas per aquest programa. Els llocs de treball previstos són per a personal auxiliar administratiu, agents energètics, oficials de neteja viària, construcció, instal·lacions i fusteria i personal vinculat amb el sector de les tecnologies de la informació i la comunicació.

Segons el regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro, "des de l'Ajuntament seguim treballant per donar el suport a les persones en la seva carrera professional i sumem aquest programa d'ocupació als altres que ja estan en marxa o han de començar durant 2018 i que preveuen beneficiar 364 persones més. Amb aquest programa concret volem donar una oportunitat a gent de reprendre la seva professió després d'un llarg temps a l'atur".

Notícies relacionades

Segons l'Observatori de l'Economia Local de Sabadell, malgrat la pèrdua de pes relatiu de les persones aturades de llarga durada respecte del conjunt de persones desocupades, són el col·lectiu majoritari. A la ciutat hi ha 5.856 persones en situació d'atur de llarga durada, és a dir, que fa més de 12 mesos que es troben a l'atur i aquesta xifra representa el 44% del total.

Més notícies de Sabadell

Temes:

Ocupació