Serveis públics

La concessionària de la recollida d'escombraries de Sabadell rebutja les acusacions de l'equip municipal

Smatsa denuncia la manipulació i el rerefons polític de les actuacions de l'Ajuntament

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'empresa concessionària del servei de recollida d'escombraries de Sabadell, Serveis Medi Ambient S.A. (Smatsa), respon a les acusacions de l'alcalde Maties Serracant i el regidor de Serveis Centrals, Lluís Perarnaou, assegurant que considera “sorprenent que l'Ajuntament hagi rebaixat la quantitat de sobrecost que va anunciar en roda de premsa fa un any, que era una xifra de 6,5 milions d'euros i ara s'ha reduït a la meitat”, amb la novetat que ara ja no es parla de costos indeguts, sinó de quantitats abonades per al pagament d'uns serveis en detriment d'altres.

Smatsa considera molt greu que els conceptes exposats pel llavors alcalde, Juli Fernàndez, i el regidor d'Espai Públic, Xavi Guerrero, hagin desaparegut i ara s'hagin reemplaçat per altres. Consideren que fa un any ja va quedar acreditada la “falta de coherència, rigor i credibilitat de l'ambientòleg i assessor municipal Jordi Colomé” i el que s'està fent ara és canviar radicalment l'objecte de la suposada investigació, donades les nul·les possibilitats de prosseguir amb la línia iniciada llavors.

L'empresa també lamenta que l'equip de govern no hagi esperat  que es desenvolupi la reunió a què havien sigut convocats, prevista per a aquest dilluns, 29 de gener, i en la qual presumiblement s'havien d'abordar i concretar les qüestions que van anunciar en roda de premsa. Asseguren, a més, que no és cert que tinguessin coneixement previ de la convocatòria de la roda de premsa, i encara menys dels continguts que s'hi van exposar.

Smatsa reitera que les seves actuacions “compleixen en tot moment amb les obligacions del contracte, i que els serveis s'ha prestat d'acord amb els requisits derivats dels plecs de condicions”, a més dels requeriments específics que anava posant l'Ajuntament “per adaptar el servei a l'evolució de la ciutat”.

Notícies relacionades

El que preocupa a Smatsa, admeten, és “tornar a trobar-se enmig del debat polític sense tenir cap opció de posar sobre la taula les seves consideracions, de manera que es perjudica la imatge de l'empresa i dels seus treballadors, que estan al servei de la ciutat”. En aquest sentit, reclamen que “un servei tan essencial per al municipi no es converteixi en una plataforma mediàtica de caràcter polític”.

Més notícies de Sabadell

Temes:

Escombraries