Medi ambient

Un reciclatge correcte aportaria uns ingressos de 3,6 milions a Sabadell

L'Ajuntament impulsa una campanya per conscienciar la ciutadania del cost de no separar residus

L’Ajuntament impulsa una campanya per conscienciar la ciutadania del cost de no reciclar.

L’Ajuntament impulsa una campanya per conscienciar la ciutadania del cost de no reciclar. / PERIODICO

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / SABADELL

Sabadell impulsa una campanya per conscienciar la ciutadania del cost de no reciclar, amb el lema "No reciclar ens passa factura". La campanya es dirigeix a les persones que no separen els residus domèstics a casa, amb l'objectiu de promoure un canvi d'hàbits mostrant el cost que té per a tots llençar-los a la mateixa borsa.

“Aquesta campanya té un missatge que deixa pas a la reflexió, apel·lant la responsabilitat de cadascú a l'hora de decidir què fa amb els residus que genera, ja que especifica el sobrecost que comporta per al conjunt de la ciutat no reciclar correctament: concretament 6,8 milions d'euros”, expliquen des de l'Ajuntament.

La campanya il·lustra amb diversos exemples què es podria fer amb aquests diners. Per exemple, indica que reciclant envasos es podrien estalviar 1,5 milions d'euros a l'any, amb els quals es podrien fer 16 parcs infantils. Reciclant correctament el vidre, s'estalviarien 377.871 euros, l'equivalent a 4 parcs infantils. I que no reciclar el paper comporta pagar 596.441 euros més en la factura, amb els quals es podrien habilitar 6 parcs infantils.

Per donar a conèixer aquestes xifres s'ha iniciat una campanya als mitjans de comunicació i s'han col·locat adhesius a tots els contenidors de la ciutat.

"L'objectiu és fomentar encara més la recollida selectiva de totes fraccions. Sabadell ha de fer un salt de qualitat, ja que estem amb percentatge de recollida del 30%, molt per sota de la mitjana nacional, que és del 38%. Així mateix, volem valorar l'esforç de la gent que sí que fa la selecció dels residus a casa correctament", va explicar Xavier Guerrero, regidor d'Espai Públic.

Notícies relacionades

Si se sumen els ingressos i les despeses de fer la separació correctament, l'Ajuntament tindria uns ingressos anuals de 3,6 milions d'euros en lloc de la despesa anual de 3,1 milions d'euros. “En total cada any llencem a les escombraries 6,8 milions d'euros”, asseguren des del consistori.

Més notícies de Sabadell