Vivenda

Sabadell reclama al Govern quines garanties té per a les famílies que perden la seva vivenda

Ho fa arran de la suspensió, per part del Tribunal Constitucional, de la llei catalana sobre el dret a la vivenda

1
Es llegeix en minuts
EUROPA PRESS / SABADELL

La regidora d'Habitatge de l'Ajuntament de Sabadell, Glòria Rubio, ha demanat a l'executiu central quines garanties es pot oferir des de l'àmbit municipal aquelles famílies que perden casa seva.

Rubio ha apuntat la seva pregunta cap al ministre de Foment, Iñigo de la Serna: "Quina resposta s'ha de donar a les persones que es queden sense vivenda? Les administracions locals no tenen cap mecanisme per fer-ho", en referència a la suspensió per part del Tribunal Constitucional (TC), l'octubre passat, de la Llei 4/2016 de mesures de protecció del dret a la vivenda de les persones amb risc d'exclusió.

Ha assenyalat que el 2016 la ciutat va registrar 391 persones en risc de quedar-se sense llar i un 34% va poder obtenir un lloguer social i fins a l'octubre d'aquest any, 319 amb un 44% va aconseguir un lloguer social, "si no fos per aquesta normativa i l'anterior, la 24/2015 d'emergència habitacional i pobresa energètica, aquesta gent estaria al carrer", ha indicat Rubio.

La responsable d'Habitatge del consistori ha augurat "un pitjor" escenari en el futur, a més de per aquesta suspensió constitucional, per la pujada dels preus dels pisos del mercat privat que, com ha dit, exclouen aquestes persones.

Notícies relacionades

La regidora ha carregat contra el Govern per "vetar les iniciatives" de caràcter social sorgides del Parlament, i ha remarcat les 33 tombades pel TC que són la majoria de l'àmbit social, ha recalcat.

Més notícies de Sabadell