Innovació

Sanitat anuncia un pla per renovar els equipaments tecnològics

La Fundació Parc Taulí, de Sabadell activa MULTIPOT, un recipient amb diverses cambres aïllades que permeten emmagatzemar medicacions

La Fundació Sant Joan de Deu de Esplugues impulsa Niu "Inside out", un sistema de contenció i estimulació sensorial que reprodueix l'ambient matern

1
Es llegeix en minuts
EFE / SABADELL

El secretari general de Sanitat i Consum, José Javier Castrodeza, ha anunciat avui un pla per renovar els equipaments tecnològics, obsolets en molts casos, que s'abordarà amb les Comunitats Autònomes.

Així hi ha posat de manifest a la Trobada "Innovadors en Tecnologies Sanitàries. Casos d'èxit", organitzat per la Fundació Pons i impulsat per la Fundació per a la Innovació i la Prospectiva en Salut a Espanya (FIPSE) i la Federació Espanyola d'Empreses de Tecnologia Sanitària (Fenin).

En aquesta trobada s'han presentat vuit casos d'èxits d'innovació sanitària, seleccionats entre més de 100 iniciatives, que recullen l'amplitud i diversitat que ofereix la investigació en tecnologies sanitàries.

Els vuit projectes presentats, realitzats en diferents hospitals espanyols -d'ells, tres en centres catalans-, són dispositius d'ús clínic que milloren la seguretat i qualitat d'atenció als pacients.

Desenvolupada per l'Hospital de Bellvitge, de l'Hospitalet de Llobregat, la grapadora-ELLA permet realitzar fàcilment la unió intestinal sense necessitat de tenir una habilitat especial en cirurgia intestinal, evitant maniobres difícils de sutura manual i reduint la incisió abdominal i el temps quirúrgic.

Notícies relacionades

La Fundació Parc Taulí, de Sabadell, ha activat MULTIPOT, un recipient amb diverses cambres aïllades que permeten emmagatzemar medicacions destinades a la seva administració conjunta envasades en forma sòlida, granulada o en pols.

Per als nadons prematurs, la Fundació Sant Joan de Deu, d'Esplugues, ha impulsat Niu "Inside out", un sistema de contenció i estimulació sensorial que reprodueix l'ambient matern atenent les necessitats físiques del prematur i reenfortint el vincle matern.