Acció municipal

Sabadell posa en marxa la Renda Garantida

Els beneficiaris cobraran 564 euros mensuals vinculats a un pla d'inserció laboral o d'inclusió social

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / SABADELL

L'Ajuntament de Sabadell vol ser líder en el desenvolupament de la Renda Garantida de Ciutadania, i per això ha començat a dissenyar un model de desenvolupament, amb una nova metodologia d'intervenció i amb un calendari d'accions formatives amb els professionals. 

Aquesta renda va ser aprovada al juliol pel Parlament, després de la presentació d'una iniciativa legislativa popular (ILP) a la qual van donar suport més de 120.000 persones i un acord entre els impulsors de la ILP i el Govern de la Generalitat. El regidor d'Acció Social, Gabriel Fernández, ha recordat que "Sabadell va ser pionera en la implementació de la Renda Mínima d'Inserció el 1997, creant un cert model propi, i volem tornar a ser al capdavant dels reptes que significa el desenvolupament de la RGC, a partir d'avui".

La Renda Garantida de Ciutadania es comença a implementar a partir d'aquest mes de setembre i permetrà que els beneficiaris cobrin, d'entrada, 564 euros mensuals lligats a un pla d'inserció laboral o d'inclusió social, segons la realitat de cada receptor. La quantitat a percebre anirà augmentant fins a l'any 2020, quan els beneficiaris cobraran el 100% de l'Índex de Renda de Suficiència de Catalunya, estimat ara en 664 euros al mes.

El regidor Gabriel Fernández ha destacat que la nova prestació "és un clar avanç en el camp dels drets de ciutadania, perquè es tracta d'una renda garantida no condicionada i suposa el reconeixement d'un dret a la subsistència sense contrapartida, pel fet de ser ciutadà". 

Notícies relacionades

També ha valorat positivament que es creï un complement voluntari, de 150 euros, condicionat al compliment d'un pla d'inserció laboral o social. "És una prestació dual que redueix l'estigma social i s'alinea amb l'estratègia europea", afirma Fernández.

Més notícies de Sabadell