Inici de curs

Sabadell redueix la ràtio d'alumnes de P3 per classe per al curs 2017-2018

S'incrementa un 17,3% en dos anys els recursos al servei de l'equitat i l'èxit educatiu

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / SABADELL

Aquest mes de setembre comencen les classes prop de 32.300 infants a les guarderies públiques, els centres d'educació infantil i primària i d'ESO de Sabadell. Entre les xifres, destaca una nova baixada de la ràtio mitjana d'alumnes per classe a P3. Tot i el descens de 82 alumnes respecte a l'any passat, a conseqüència de la caiguda demogràfica en aquesta franja d'edat, finalment aquest curs s'han incrementat en dos el nombre de grups respecte de l'any anterior, i s'ha passat de 92 a 94.

D'aquesta manera, si fa dos cursos la ràtio de P3 a Sabadell se situava en 24 alumnes per classe, el curs passat va ser de 23,3 i aquest any, de 22,7. En aquest sentit, Juan Berlanga, tinent d'alcalde i regidor d'Educació, celebra el fet que "per tercer any consecutiu, Sabadell no perdi cap línia de P3. Al revés, tenim més grups, amb la qual cosa hem aconseguit abaixar el nombre de nens per aula".

El pressupost que l'Ajuntament de Sabadell dedica a educació s'incrementa un 17,3% en els dos últims anys, i ha passat de 12,8 milions d'euros el 2015 a més de 15 milions aquest 2017, amb l'objectiu clar de destinar més recursos a les accions per a l'equitat i l'èxit educatiu a la ciutat. Xifres que, en paraules de Berlanga, demostren que " les polítiques educatives són una prioritat per al Govern de Sabadell".

Novetats per al curs 2017-2018

Sobre les principals novetats del curs, el tinent d'alcalde ha anunciat que aquest any l'Ajuntament destinarà una partida extraordinària de 200.000 euros a millores en la climatització de les escoles bressol municipals. Millores que se sumaran a les accions impulsades pel Govern els últims cursos i durant aquest estiu en els centres de 0 a 3 anys, per regular les temperatures a les aules.

El curs 2017-2018, les escoles bressol públiques, les 11 municipals més una de la Generalitat, acolliran 27 infants més que l'any passat. Des de la posada en marxa de les dues primeres escoles bressol municipals el curs 98-99 i fins al curs 16-17, el percentatge d'alumnes atesos en els centres municipals de 0 a 3 anys ha passat d'un 5% a un 47%.

Sobre les actuacions, Berlanga remarca que "aquest curs donarem resposta a problemes importants com la qüestió de la climatització de les escoles bressol o la instal·lació d'una pista esportiva provisional per al pati de l'Escola Virolet, que està en mòduls prefabricats i amb un camp de terra com a pati". Les obres per fer aquesta pista comptaran amb un pressupost de 25.000 euros.

Així mateix, aquest 2017-2018 es començarà el procés per estendre les ensenyances musicals de caràcter públic en el territori, amb la licitació del projecte i l'inici d'obres d'ampliació del Centre Cívic de Sant Oleguer. Una ampliació que farà possible la nova seu del sud de l'Escola Municipal de Música.

Sobre la situació global de l'Educació, Juan Berlanga lamenta que vivm un context en què "el gruix de les retallades que es van fer amb la crisi en l'àmbit educatiu encara continua”. I reclama a la Generalitat "una aposta més decidida per assolir els reptes educatius pendents. Es necessiten més inversions i millorar serveis", assegura.

Notícies relacionades

En aquest marc, destaca l'esforç i els recursos que l'Ajuntament de Sabadell destina a les polítiques educatives. "L'equitat i l'èxit educatiu són línies fonamentals de l'acció del Govern municipal. I la prova és l'augment del 17'3% del pressupost en educació respecte del 2015", agrega Berlanga.

Més notícies de Sabadell