Empresa

Segway Espanya preveu duplicar la facturació gràcies a la distribució de la moto elèctrica Volta

L'empresa, amb seu a Sabadell, consolida la seva aposta pel vehicle elèctric després de constatar un increment del 15% en l'ús de Segway

Francesc Llorens, director general de Segway, a la seu de Sabadell. 

Francesc Llorens, director general de Segway, a la seu de Sabadell. 

2
Es llegeix en minuts
ACN / SABADELL

L'empresa Segway Espanya, amb seu a Sabadell i encarregada de distribuir aquest vehicle de transport personal a tot l'Estat, preveu duplicar la facturació el 2018 gràcies a la incorporació a la seva xarxa de distribució de la nova motocicleta elèctrica de la firma Volta.

Segons explica Francesc Llorens, director general de la companyia, l'objectiu és assolir els tres milions d'euros en el tancament de l'exercici 2018. L'empresa consolida d'aquesta manera la seva aposta pel vehicle elèctric després de constatar un increment del 15% en l'ús del ‘segway’ a tot Catalunya durant aquest any.

Els sectors on aquest mitjà de transport té més bona acollida són els de la seguretat privada, amb empreses capdavanteres com Prosegur o Eulen, i el turisme. A part, cossos policials de ciutats com Madrid, Màlaga o València també han incorporat l'aparell a la seva flota de vehicles.

La relació entre les dues firmes va fructificar el mes de març passat, quan Volta Motorbikes va veure la necessitat d'arribar a diferents punts del territori. “Volta buscava un distribuïdor que portés les vendes a nivell nacional, i nosaltres vam assumir aquesta feina i ja estem obrint punts de venda a Madrid, Barcelona o Galícia, entre altres”, explica Francesc Llorens.

Desplaçaments urbans

La motocicleta, que compta amb tres models diferents, està pensada per a desplaçaments de caràcter urbà, amb una autonomia de fins a 100 quilòmetres, una velocitat màxima de 25 quilòmetres per hora i és totalment elèctrica. Dissenyada a Barcelona, es fabrica a Figueres, i ara es distribuirà des de la seu sabadellenca de Segway a tot Espanya.  

D'aquesta manera, Segway Espanya consolida la seva aposta pel vehicle elèctric, una vegada constatat l'èxit del seu producte estrella, el ‘segway’, que ha passat a ser un producte exclusiu a estendre's pel paisatge urbà de moltes ciutats. Així,  s'ha convertit en el mitjà de transport escollit per moltes més empreses, a més de diverses administracions.

“Hi ha municipis que tenen un casc antic per on no pot circular el vehicle rodat, i els ajuntaments adquireixen ‘segways’ per fer aquests desplaçaments”, explica Llorens, qui afegeix que l'enginy també ha tingut una molt bona acollida en el sector turístic, on “els operadors ofereixen tours amb ‘segways’ en diverses destinacions turístiques de tot Espanya i cada vegada hi ha més ciutats que aposten perquè dona imatge de sostenibilitat”.

Visió de futur

La firma sabadellenca va néixer el 1992 i inicialment es dedicava a la comercialització d'altres productes sota el nom de Màgic Llums, centrada sobretot en elements relacionats amb la llum química. El 2001, en conèixer el llançament de Segway als Estats Units, Francesc Llorens va contactar amb el creador de l'aparell per proposar-li la distribució a Europa.

Després de tres anys, el 2004 va aconseguir tancar l'acord per convertir-se en distribuïdor oficial del vehicle a tot l'Estat espanyol. Actualment el producte s'ha consolidat amb una extensa xarxa de distribució i servei postvenda a tot el territori.

Notícies relacionades

El model que es comercialitza actualment és la tercera generació de l'aparell. L'última innovació que distribueix la firma és un vehicle de tres rodes destinats a cossos de seguretat que han de treballar en grans superfícies. “És un aparell més robust, que té més estabilitat i aporta més protecció a l'usuari”, assegura Llorens.

Més notícies de Sabadell