Anar al contingut

Infància

160 infants participen en casals i tallers inclosos en el dispositiu d'alimentació de Sabadell

La iniciativa busca oferir als menors activitats de lleure i garantir el servei de menjador

EL PERIÓDICO / SABADELL

Els casals organitzats aquest mes d'agost a Sabadell dins el dispositiu d'alimentació infantil de l'estiu han rebut un total de 160 infants i adolescents de diferents barris. Es tracta de sis casals i tallers que, a més de diferents activitats, inclouen servei de menjador. Tres s'adrecen a infants d'entre 3 i 12 anys, que sumen 80 places, i els altres tres, també amb 80 assistents, són per a adolescents d'entre 12 i 16 anys.

L'alcalde de Sabadell, Maties Serracant, i el regidor d'Acció Social, Gabriel Fernández, van visitar els tallers per a adolescents que s'estan duent a terme a l'Institut Jonqueres de la Plana del Pintor i a l'Escola Alcalde Marcet de Can Puiggener. Aquests dos casals són finançats íntegrament per l'Ajuntament, amb una aportació superior als 19.100 euros. 

Tant aquests dos casals com el que s'està fent al centre cívic de la Creu de Barberà, a càrrec de la Ludoteca Margarita Bedós amb la col·laboració i subvenció de Fundació Probitas, són tallers que ofereixen als participants propostes de lleure i formació, centrant-se sobretot en els hàbits d'alimentació saludable i incloent-hi el dinar de migdia.

Maties Serracant ha assenyalat que "l'Ajuntament no s'atura a l'agost i continua atenent les necessitats de la ciutat durant aquests dies, com ara els tallers i casals que integren i complementen el dispositiu desplegat a l'estiu per garantir l'alimentació de tots els infants i adolescents de la nostra ciutat".

D'altra banda, Gabriel Fernández ha explicat que "des del 2015 hem estat articulant i garantint accions de resposta directa i de prevenció, en col·laboració amb entitats que treballen a la ciutat, amb l'objectiu de lluitar contra la pobresa i l'exclusió allà on fan més mal, com és entre els nostres infants i adolescents, col·lectius especialment vulnerables i prioritzats al Pla Estratègic d'Acció Social".

Dels tres casals per a infants de fins a 12 anys que aquestes setmanes s'estan fent a la ciutat, dos els organitza la Fundació Pere Tarrés i estan ubicats a les escoles públiques Calvet d'Estrella i Espronceda. El tercer l'organitza l'entitat de lleure Ludoteca Margarita Bedós a la seu del barri de les Termes, en col·laboració amb la Fundació Probitas, que en subvenciona la gestió i el servei. En tots els casos, els infants i adolescents que estan participant en els casals i tallers han estat proposats pels Serveis Socials Bàsics municipals.

Els sis casals formen part del dispositiu especial activat a Sabadell per garantir l'alimentació infantil durant les vacances escolars. El conjunt d'accions, impulsades per l'Ajuntament, comptant amb la col·laboració i implicació del Rebost Solidari i diverses entitats, ha inclòs, a banda dels casals, un reforç de la distribució de lots d'aliments bàsics entre les famílies més vulnerables i l'entrega de targetes prepagament per a producte fresc.

En total, el dispositiu arriba a 919 menors, 89 infants més que l'any passat. Les tres accions previstes dins del sistema de garantia alimentària compten amb una aportació municipal de més de 93.600 euros, als quals cal afegir l'aportació d'altres institucions i entitats en l'articulació i gestió de les diferents mesures. 

Més notícies de Sabadell a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes: Nens Pobresa

0 Comentaris
cargando