Rànquing

Sabadell lidera la xarxa de Punts d'Atenció a l'Emprenedor de Barcelona

S'han creat 70 empreses al municipi fins al mes de juny

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / SABADELL

El Ajuntament de Sabadell encapçala el rànquing de Punts d'Atenció a l'Emprenedor de Barcelona per segon trimestre consecutiu. De gener a juny va facilitar la creació de 70 empreses, 13 societats limitades i 57 altes d'autònoms.

 El Consistori es va donar d'alta com a Punt d'Atenció a l'Emprenedor a finals de 2014 fruit d'un conveni de col·laboració entre la Diputació de Barcelona i el Govern espanyol i des d'aleshores 237 empreses s'han creat amb suport d'aquest servei. Aquesta xifra situa Sabadell en el quart puesto del rànquing acumulat entre 2009 i 2017.

 La Diputació elabora aquesta llista sobre els punts municipals de la província que faciliten els tràmits telemàtics per crear un negoci en 48 hores. En aquests moments, es poden gestionar telemàticament d'una sola vegada fins a 22 tràmits, amb les diferents administracions implicades, segons el tipo d'empresa.

 Això implica un estalvi de temps i permet crear l'empresa en 48 hores. En canvi, presencialment es pot necessitar fins a 40 dies. Un altre avantatge és l'estalvi de desplaçaments i de nous interlocutors. El personal tècnic municipal que atén la persona emprenedora, assessorant-la en la maduració de la idea de negoci, pot tramitar el lliga d'activitat si lo desitja.

 L'Oficina d'Atenció a l'Empresa i a l'Autònom al Vapor Llonch, el Centre de Promoció Empresarial i el Centre d'Empreses Industrials de Can Roqueta estan habilitats per oferir aquest recurs a les persones que lo sol·licitin.

Notícies relacionades

 En aquest context, l'Oficina d'Atenció a l'Empresa i a l'Autònom és un model de referència català per a la reducció i supressió de càrregues administratives. La Generalitat le va atorgar el 2013 una menció especial com millor Pràctica de les Administracions Públiques Catalanes.

 Més notícies de Sabadell