Taller internacional

Alumnes d'un màster internacional proposen idees per redissenyar espais de la frontera entre Sabadell i Terrassa

Entre les propostes hi ha el soterrament dels FGC per connectar el Castell de Can Feu amb la ciutat o reconvertir l'Aeroport

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / SABADELL

Grups d'investigadors de cinc ciutats europees han participat en un taller internacional, el “City limits at work: planning facing metropolitan challenges” promogut per la Universitat Autònoma de Barcelona i l'Ajuntament de Sabadell, a través del qual han aportat solucions urbanístiques innovadores i sostenibles per a l'àrea fronterera entre Sabadell i Terrassa.

"El que els alumnes han fet aquesta setmana es podrà aprofitar com a feina propositiva, que hem d'incloure en les polítiques municipals. Ens comprometem a aprofitar al màxim aquesta feina, per exemple, en la modificació del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal, en l'Estratègia del Ripoll i en Pla de Millora de l'Espai Central”, ha afirmat Maties Serracant, alcalde de Sabadell.

Serracant també ha agraït l'esforç fet pels investigadors, que han treballat sobre “un espai singular, de conflicte no resolt entre Sabadell i Terrassa, un àmbit complex, que inclou elements de valor agrari, paisatgístic, de lleure i econòmic”.

PROJECTES INNOVADORS

Aquesta és la primera vegada que professionals de diferents formacions, com arquitectes, enginyers i geògrafs, analitzen el futur de Sabadell des dels diferents àmbits que engloben aquestes disciplines.

Els grups de recerca han treballat en els principals reptes que afronta el desenvolupament urbanístic de Sabadell i han fet diverses propostes. Entre les més destacades hi ha la de dissenyar una estratègia urbana de porositat i permeabilitat per als espais en transició o límits de la ciutat, posant especial atenció a les possibles connexions del Parc Agrari de Sabadell i els entorns de la N-150, i també proposar noves relacions i funcionalitats entre el Parc Agrari i la ciutat.

D'altra banda, proposen accions orientades a la reconversió de les àrees perifèriques, així com projectes de restauració ambiental del riu Sec, a la vegada que busquen dissenyar una nova estratègia urbana orientada a redefinir una nova porta de la ciutat.

Altres propostes se centren a avançar cap a una mobilitat més sostenible a partir de la connexió de Sabadell amb la UAB per mitjà d'un nou carril bici, definir una estratègia urbana basada en els elements paisatgístics i patrimonials del Castell de Can Feu, o dissenyar estratègies per avançar en la demanda de connexió d'espai amb el centre de la ciutat, incrementant l'atractiu d'aquesta zona.

Notícies relacionades

El reciclatge d'àrees industrials urbanes també ha estat un focus del grup d'investigadors, que han proposat fer una nova aproximació pel que fa al disseny d'aquests espais basada en la idea de continuïtat, al mateix temps que suggereixen diferents hipòtesis de reconversió o reprogramació de l'Aeroport de Sabadell, així com la seva capacitat per convertir-se en una nova porta urbana de la ciutat.

Més notícies de Sabadell