Salut

Els municipis de l'àrea d'influència del Taulí reclamen millores en l'atenció

Reclamen a la Generalitat més inversió i professionals per a l'atenció primària i les urgències

foto 3169012

foto 3169012

1
Es llegeix en minuts
ACN / SABADELL

Els vuit municipis, de l'àrea d'influència de l'Hospital Parc Taulí de Sabadell, enviaran una carta a la Generalitat per reclamar millores en l'atenció primària en aquestes poblacions i en les urgències del centre sanitari. La decisió s'ha pres en el marc de la quarta trobada de la Mesa de Diàleg dels Ajuntaments d'aquesta zona sanitària, que inclou Sabadell, Cerdanyola, Barberà, Ripollet, Polinyà, Sentmenat, Castellar i Badia del Vallès.

Segons explica el regidor de Salut de Sabadell, Ramon Vidal, la carta vol reclamar al Govern que tiri endavant totes aquelles millores necessàries per resoldre l'actual saturació del servei d'Urgències de l'Hospital Parc Taulí.

Des del punt de vista dels municipis afectats, la principal actuació ha d'estar enfocada a millorar l'atenció primària amb més pressupost i professionals per evitar que l'Hospital rebi més pacients dels imprescindibles.

“Millorar les actuacions des de la primària és molt important”, assegura Vidal, que explica que “s'han detectat un 30% de casos d'urgències que arriben al Taulí i que no hi haurien d'arribar”.

D'aquesta forma, els Ajuntaments afectats confien poder donar una resposta a curt termini a la problemàtica actual que pateix la instal·lació, mentre no es porta a terme la remodelació d'Urgències prevista pel 2019.

Notícies relacionades

Els Consistoris també demanen al Govern que executi la resolució del Parlament de juny del 2015, en la qual l'executiu català es comprometia a impulsar la creació d'una Mesa de Diàleg del Taulí. “Actualment som els Ajuntaments els que estem organitzant aquestes trobades, però des de la conselleria no s'ha fet cap pas i ja fa dos anys que esperem”, lamenta el regidor de Salut.

Més notícies de Sabadell