Jaciment arqueològic

Descobreixen a Sabadell 56 estructures de bronze de l'edat de ferro

Presenten els resultats de la intervenció arqueològica a Can Roqueta

gruproquetab

gruproquetab

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / SABADELL

L'excavació arqueològica duta a terme al sector del polígon de Can Roqueta, situada entre Sabadell i Santa Perpètua de Mogoda, ha posat al descobert 56 estructures arqueològiques de diversos tipus i cronologies, majoritàriament prehistòriques i adscrites a l'horitzó del bronze final o ferro I, entre 1300 i 750 aC.

Al mateix temps, destaca la documentació d'un petit conjunt d'estructures adscrites a l'inici de l'edat de bronze i dos enterraments de l'antiguitat tardana dels segles VII i VIII dC.

Predominen les sitges utilitzades inicialment com a lloc d'emmagatzematge i que posteriorment es van reutilitzar com a abocadors i petites fosses tipus cubeta. Destaca la documentació d'una cabanya i la presència de fosses amb restes d'èquids, dels quals s'han seleccionat parts anatòmiques concretes que evidencien un tractament especial d'aquests animals.

Pel que fa a les restes arqueològiques recuperades, predominen restes de vasos ceràmics de formes i dimensions diverses, que assenyalen funcions diferents com l'emmagatzematge i la cuina. També són nombroses les restes d'elements fets amb terra cuita com a recipients, forns, paviments, sostres, prestatgeries, etc.

La presentació dels treballs l'han dut a terme Montserrat Chacon, regidora de Cultura, Antonio Palomo, director de l'empresa Arquolític i professor de la UAB, i Joaquim Folch, arqueòleg territorial del Servei d'Arqueologia de la Generalitat de Catalunya.

L'excavació ha estat motivada per una actuació encaminada a millorar el trànsit de camions al polígon de Can Roqueta, promoguda pels Ajuntaments de Sabadell i de Barberà del Vallès i l'empresa SBD Creixent, que afecta terrenys dels dos municipis.

Els materials arqueològics que s'han recuperat seran objecte d'estudis especialitzats i d'analítiques a càrrec de diversos especialistes, alguns dels quals es duran a terme a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Notícies relacionades

El jaciment arqueològic de Can Roqueta té una gran rellevància científica que sobrepassa l'àmbit local, ja que es tracta d'uns dels jaciments de la prehistòria recent més importants del sud d'Europa.

Més notícies de Sabadell

Temes:

Arqueologia