Prevenció

El Vallès Occidental espera una campanya d'incendis "dura" per la falta de pluges

El Consell Comarcal sufraga un nou camió per treure restes acumulades del vendaval i obrir camins

1
Es llegeix en minuts
ACN / SABADELL

El Vallès Occidental encara una campanya d'incendis “dura”, com a conseqüència de la falta de pluja durant la primavera i les restes forestals acumulades del vendaval del 2014, principalment en finques privades, segons va explicar el president de la Federació ADF de la comarca, Enric Sapès.

Sapès va assegurar que el 2015 va acabar amb un dèficit de pluja del 50% i afegeix que, encara que la primavera ha sigut plujosa en algunes zones de Catalunya, no ho ha sigut en el litoral, prelitoral ni la zona central. Per això, alerta que tota la vegetació que ara està verda per les últimes pluges es començarà a assecar i pot ser un problema per a l'estiu si no torna a ploure.

El president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, va afegir que a això fa falta sumar-li la preocupació per les restes forestals del vendaval de desembre del 2014, que encara queden principalment en finques privades de Sabadell, Castellar i Sentmenat.

En el cas de Terrassa, el 95% de la licitació per retirar fusta caiguda i gestionar les restes que es van portar a terme des de l'Ajuntament -i que van incloure les parcel·les privades pertanyents principalment a l'Associació de Propietaris de Terrassa i Matadepera-, estan llestes.

Pel que fa als paquets que es van oferir des de l'Associació de Propietaris de Sabadell, Castellar i Sentmenat, els treballs estan finalitzats en el sector occidental i s'estan acabant de retocar algunes zones. Queden algunes piles de biomassa pendents de retirar durant l'estiu en el sector oriental.

Per això, i de cara a la prevenció, el Consell ha subvencionat un nou camió que permetrà retirar fins a 9.000 quilos de restes i obrir camins.

Notícies relacionades

La Federació de l'ADF del Vallès Occidental comptarà amb 120 voluntaris per a la campanya d'incendis del 2016, que va començar el passat 15 de juny, i el centre de control estarà a la Regió Metropolitana Nord. A més, hi haurà nou unitats de vigilància de la Diputació de Barcelona i tres punts de guaita.

Més notícies de Sabadell