CODI ÈTIC

La reducció salarial del Govern de Sabadell estalvia un 38% respecte al mandat anterior

L'Ajuntament substitueix 11 càrrecs de confiança per 4 càrrecs eventuals que recolzaran les quatre àrees en què es divideix el nou executiu

1
Es llegeix en minuts
L.M. / SABADELL

El nou equip de Govern de Sabadell, va sorgir del pacte d'ERC, La Crida, Unitat pel Canvi i Guanyem Sabadell, posae en valor el seu codi ètic i contempla, entre altres aspectes, la reducció de la massa salarial en un 25% en els càrrecs electes i el personal eventual.

D'aquesta manera, si el cost total del Govern el 2011, sumant els 13 regidors de l'Ajuntament i els 11 càrrecs de confiança, era d'1,4 milions d'euros anuals, el nou govern incrementa un regidor, sumant 14 en total, però substitueux els càrrecs de confiança per 4 càrrecs eventuals, cosa que suposarà un cost global de 879.200 euros.

Aquesta proposta suposa una reducció del 38%, tretze punts per sobre del que preveia el document inicial. Partint d'aquesta retribució, en números absoluts, l'alcalde passarà de cobrar 81.600 euros anuals a 58.700. Pel que fa als tinents d'alcalde, reduiran en gairebé 18.000 euros el seu sou, passant a cobrar 48.300 euros. En el cas dels regidors, la retribució passarà dels 62.000 als 44.000 euros.

Notícies relacionades

L'objectiu del nou Govern és aconseguir un ajuntament transformador per a la ciutat i, segons ells, “això passa, entre altres, per un programa polític que promogui una cultura ètica i respectuosa amb un codi ètic i model de govern que estableixi la reducció de la massa salarial dels càrrecs electes i el personal eventual, la no acumulació de càrrecs públics remunerats o el compromís de la no professionalització de la política”.

Més notícies de Sabadell