Més de 3.200 persones visiten 'La Eclosió del passat: ous i cries de dinosaures'

L'espai Dinosfera tanca temporalment per renovar la proposta museística

1
Es llegeix en minuts

Més de 3.200 persones han visitat l'Espai Dinosfera de Coll de Nargó per descobrir l'exposició itinerant ‘L'eclosió del passat: ous i cries de dinosaures’, una mostra sobre la reproducció de diversos grups de dinosaures que inclouen rèpliques i fòssils reals de nius, ous i embrions de dinosaures de la Xina, els Estats Units i l'Argentina.

Aquestes peces han acompanyat l'niada més gran d'ous de dinosaure d'Europa que es va trobar el 2005 al jaciment de Pinyes, a Coll de Nargó, i que des del 2012 està allotjada a l'Espai Dinosfera.

L'exposició es traslladarà al Museu de l'ICP de Sabadell, on estarà fins a l'11 de gener. L'Espai Dinosfera aprofita per iniciar el procés de renovació de la seva proposta museística, que se centrarà en la reproducció dels dinosaures.

Segons l'Institut Català de Paleontologia, l'objectiu dels nous continguts és divulgar l'extraordinari registre fòssil de la zona i donar a conèixer aspectes sobre la reproducció dels dinosaures. L'equipament estarà tancat els pròxims sis mesos, temps en què només es mantindran actius els tallers adreçats al públic escolar.

El cap del grup d'investigació del Mesozoic de l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont i responsable dels nous continguts de l'Espai Dinosfera, Àngel Galobart, explica que se centraran a divulgar l'extraordinari registre fòssil de la zona, així com a donar a conèixer aspectes sobre la reproducció dels dinosaures.

“Des de fa molts anys hi ha un gran interès al territori per divulgar els coneixements i el patrimoni que s'està obtenint dels magnífics jaciments amb dinosaures de les comarques del Prepirineu”, remarca Galobart.

Per Galobart, municipis com Coll de Nargó o Isona “estan fent un important esforç per convertir-se en centres de referència per a la divulgació i el coneixement dels últims dinosaures d'Europa”. Per això, convertir l'Espai Dinosfera en un museu “constitueix un gran pas endavant per aconseguir aquest objectiu”, assegura.

Notícies relacionades

Més notícies de Sabadell

 

Temes:

Ous