Anar al contingut

Sabadell crea una xarxa de ciutadans per combatre els rumors sobre la immigració

Una diagnosi prèvia revela que hi ha qui creu que els estrangers no paguen impostos i que reben més ajudes pel fet de ser-ho

ACN / Sabadell

L'Ajuntament de Sabadell ha creat una xarxa de ciutadans per combatre els rumors sobre la immigració, tal com s'ha fet a Barcelona o a Santa Coloma de Gramenet.

La xarxa està formada per membres de la Comissió per a la Convivència, integrada per representants d'entitats, partits polítics i serveis de l'administració, com la policia local.

La funció d'aquestes persones serà contrarestar a peu de carrer informacions falses sobre la immigració que circulen per la ciutat des de temps enrere: l'ús o abús de les prestacions socials i sanitàries i la suposada exempció d'impostos per part dels immigrants.
Per tenir aquesta informació es va fer un diagnòstic previ entre abril i maig entrevistant representants d'associacions i informants clau i amb enquestes a professionals.

A partir d'aquest diagnòstic, s'ha elaborat un contraargumentari basant-se en dades d'informes i estudis que contradiuen aquestes afirmacions i en informació proporcionada pels diferents serveis de la ciutat.

La funció dels agents antirumors també serà anar una mica més enllà de les dades estadístiques i lluitar contra els prejudicis des de la proximitat en el tracte amb els veïns.

PROGRAMES DE RÀDIO, AUDIOVISUALS, TALLERS I UN RAP

El projecte de la xarxa antirumors busca sensibilitzar la ciutadania fent pedagogia i per aquest motiu s'impulsarà un programa de ràdio que anirà abordant cada un dels rumors. També s'elaborarà material audiovisual que serveixi com a recurs per combatre els rumors, s'ha posat en marxa una web amb el mateix objectiu i se'n farà difusió també a les xarxes socials.

A més, s'impulsaran programes que fomentin els vincles personals i qüestionin les percepcions errònies. Per exemple, es faran tallers o es crearà un 'Rap de la convivència' dirigit als joves perquè reflexionin sobre els comportaments intolerants i violents.

Aquesta xarxa s'emmarca en un projecte pilot del Consell d'Europa en què participen 13 ciutats europees. En l'àmbit estatal, a més de Sabadell, hi participen Bilbao i Barcelona.

Llegiu més informacions de Sabadell a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA