Normes després de la Covid-19

Es reobre al bany l'estany de Banyoles amb un aforament de 90 persones

L'ajuntament inicia aquest dissabte la temporada amb noves mesures d'higiene i seguretat

L’estany de Banyoles, ideal per fer esport.

L’estany de Banyoles, ideal per fer esport.

1
Es llegeix en minuts
Pere Duran

L’Ajuntament de Banyoles ha donat llum verda perquè aquest dissabte s’obri  la temporada de bany públic a la zona de la Caseta de Fusta. Després de rebre els informes favorables per part de l’Agència Catalana de Salut i l’Agència Catalana de l’Aigua, el consistori ha treballat intensament durant les últimes setmanes per adaptar el bany amb mesures i protocols addicionals per la crisi sanitària per la Covid-19. 

A partir d’aquest dissabte l’espai comptarà amb una persona que controlarà el distanciament físic entre persones i l’aforament que, durant aquesta fase 2, serà de 90 persones. També es reforçarà el servei de vigilància, salvament i socorrisme, establint un únic horari d’obertura per a tota la temporada d’estiu que serà de les 10,30 del matí a les 20.30 fins al 31 d’agost, i d’11 del matí a 19 hores entre l’1 i el 20 de setembre.

A la zona de bany públic de la Caseta de Fusta, des d’aquesta setmana s’estan duent a terme les tasques per condicionar l’espai amb la col·locació de les boies que delimiten la zona de bany, que és d’uns 30 metres des de la vora. 

D’altra banda i cada matí, abans d’obrir el bany, es realitzaran tasques de desinfecció a l’espai de gespa, les escales i la palanca. També es reforçaran els treballs de manteniment i jardineria, així com la neteja més intensificada del lavabo. Les dues fonts que hi ha quedaran tancades per recomanació sanitària, segons informa el ‘Diari de Girona’.

Notícies relacionades

«Apel·lem a la responsabilitat dels ciutadans i la col·laboració de tots per complir aquestes normes que permetran un estiu amb bany», va demanar ahir el regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Banyoles i Batlle d’Aigües, Albert Tubert, des del consistori. Quant a les altres dues zones de bany del llac de Banyoles, s’està treballant per aplicar les mateixes mesures de seguretat i aforament que, en la fase 2, serà de 60 persones als Banys Vells i 470 en el Club Natació de Banyoles.