COMISSIÓ PER A LA REACTIVACIÓ ECONÒMICA

Catalunya obre ajuts directes de 10 milions per al turisme

El Govern preveu que arribin a 2.500 professionals i empreses

zentauroepp53657738 torra200605154625

zentauroepp53657738 torra200605154625 / Generalitat de Catalunya

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha presidit aquest divendres la cinquena reunió telemàtica de la comissió per a la reactivació econòmica i protecció social pel coronavirus, en què s’han plantejat mesures urgents, com ara ajuts directes per import de 10 milions d’euros per al sector del turisme.

Així, el Govern amplia en 1,5 milions la primera línia d’ajuts per a professionals i microempreses del sector turístic, i en crea una de nova de 8,5 milions per incrementar l’abast de la primera, destinada a guies habilitats i empreses turístiques, que es preveu que tingui un impacte sobre 2.500 professionals i empreses, ha informat la Generalitat en un comunicat.

També s’ha posat en marxa el pla de xoc de recuperació del sector de l’energia, pressupostat en 74,9 milions i que inclou mesures vinculades a l’eficiència energètica i les energies renovables.

Ajuts al sector marítim i als deutors insolvents

Notícies relacionades

Així mateix, s’ha aprovat un altre pla de xoc per al sector marítim dotat amb 3,36 milions d’euros amb cinc línies d’ajuts destinats a la pesca, l’aqüicultura i els centres d’activitat marítima.

Finalment, s’ha aprovat crear un servei d’acompanyament als deutors en situació d’insolvència per fomentar acords extrajudicials de pagaments entre deutors i creditors.