al camp

30 famílies opten per viure la desescalada en un càmping del Berguedà

Tot i que no poden utilitzar les instal·lacions comunitàries, prefereixen estar en plena naturalesa

mdedios53580726 pla general d en jacopo pallanza  a la seva parcel la  al be200530101639

mdedios53580726 pla general d en jacopo pallanza a la seva parcel la al be200530101639 / Gemma Aleman

2
Es llegeix en minuts
ACN

El càmping Berga Resort ha sigut un dels primers de la Catalunya Central que ha recuperat l’activitat amb l’entrada del territori en la fase 1 de la desescalada. A punt d’arribar a la fase 2, el complex ja compta amb una trentena de famílies. No poden utilitzar les zones comunes però, malgrat tot, expliquen que els compensa poder viure la situació en plena naturalesa.

«És com estar en un altre planeta», afirma Estrella Sequera, veïna de Palau-solità i Plegamans. Altres com Jacopo Pallanza, que és de Martorell, reconeix que se sent «afortunat». El manresà Albert Miguel San Andrés també afirma que no té «punt de comparació» amb estar tancat en un pis petit.

El 14 de març, el president del Govern, Pedro Sánchez, va anunciar que l’estat d’alerta entraria en vigor el dia 16. Estrella Sequera, que té un bo per a tot l’any al càmping de Berga, passava el cap de setmana al complex. A l’assabentar-se del que passaria, va decidir quedar-s’hi amb la seva filla.

«El millor que ens ha passat»

Viuen a Palau-solità i Plegamans i haurien d’estar tancades en un pis. «És el millor que ens ha passat, hem estat de conya», diu. A l’Estrella li van aplicar un erto, i això els ha permès quedar-se a Berga. La seva filla fa les classes ‘online’ de l’escola des de la parcel·la. «Aquí tenim totes les necessitats cobertes i podem sortir a caminar en plena naturalesa», explica.

Com ella, una desena de famílies fa dos mesos i mig que viuen al complex. Jacopo Pallanza, que resideix a Martorell, n’és un. La seva empresa li va oferir la possibilitat de teletreballar i, per logística, ell i el seu fill es van quedar al càmping. Això els ha permès poder moure’s «dins de les limitacions».

«Hem estat sols, tranquils, descobrint un càmping que no havíem vist fins ara», diu, després de ser client habitual del centre durant sis anys. Afegeix que el contacte amb l’exterior li ha permès adonar-se que han sigut «molt afortunats» de viure el confinament i la desescalada al complex.

Canvi d’escenari

Albert Miguel San Andrés, en canvi, va passar el confinament amb la seva dona i els seus dos fills al seu pis de Manresa. «És petit i el fet de no poder sortir se’ns feia dur», explica. Per aquesta raó, quan la Catalunya Central va entrar en la fase 1, no s’ho van pensar dues vegades.

La seva dona es va quedar a la capital del Bages, treballant, i ell i els nens van optar per instal·lar-se en una parcel·la al Berga Resort. Ha sigut un punt i a part. «Aquí podem sortir, anar a escalar... Seguint les limitacions i sense relacionar-nos amb tercers», diu.

Notícies relacionades

L’Albert no ha sigut l’únic que ha optat per traslladar-se al càmping per viure el desconfinament. Al Berga Resort en aquests moments hi ha una trentena de clients. Des del negoci, la responsable, Marta Barniol, reconeix que aquests primers dies de reobertura «estan anant bé».

La revetlla de Sant Joan

Pensant ja en la fase 2, que permetrà fer ús de les instal·lacions comunes amb restriccions, han aprofitat per posar-ho tot a punt i fer una desinfecció «completa». I és que, segons la responsable, estan rebent moltes reserves de cara a la revetlla de Sant Joan.