On Catalunya

CANVI EN EL BOE

El Govern amplia l'aforament permès a les platges

Suprimeix el càlcul inicial basat en la situació de les marees, com demanava l'ICTE

zentauroepp53535918 playa200527155046

zentauroepp53535918 playa200527155046 / Eloi Tost

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern ha modificat l’ordre sobre l’ús de platges al suprimir la referència als sis metres a comptar des de la vora en plenamar, per la qual cosa l’aforament es calcularà considerant que la superfície de platja a ocupar per cada banyista serà d’aproximadament quatre metres quadrats. Després de les peticions de revisió fetes per l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE), el Govern ha modificat el punt 46.5 de l’Ordre 440/2020 del Butlletí Oficial de l’Estat publicat dissabte passat 23 de maig relatiu a l’ús de les platges, en el qual s’establia que «per al càlcul de l’aforament de les platges es descomptarà de la superfície útil de la platja, com a mínim, una franja de sis metres a comptar des de la vora en plenamar».

Segons s’ha publicat en el BOE d’aquest dimecres, els ajuntaments podran establir limitacions tant d’accés, que en tot cas serà gratuït, com d’aforament a les platges a fi d’assegurar que es respecta la distància interpersonal, almenys, de dos metres entre banyistes.

Notícies relacionades

Així mateix, a efectes de garantir el seu gaudi pel major nombre possible de persones en condicions de seguretat sanitària, podran també establir límits en els temps de permanència en aquestes, així com en l’accés als aparcaments en nom de facilitar el control de l’aforament de les platges. Amb l’ordre, per calcular l’aforament màxim permès per cada platja es considerarà que la superfície de platja a ocupar per cada banyista serà d’aproximadament quatre metres quadrats, informa Ep.

L’ICTE ha mostrat la seva satisfacció per aquest canvi, ja que, tal com havia posat de manifest i traslladat al Govern, si s’aplicava literalment, provocaria la impossibilitat del gaudi d’un gran nombre de les platges del litoral de totes les comunitats del nord d’Espanya ja que, per l’efecte de les marees al nord d’Espanya –a diferència de les del Mediterrani–, la plenamar provoca en molts casos que en aquell precís moment pràcticament desapareguin els sorrals de moltes d’aquestes platges. «Utilitzar com a referència aquest criteri provocaria que a moltes de les platges l’aforament fos igual a zero», ha explicat l’organisme en un comunicat.