Mesures després de la Covid-19

Municipis costaners podran ampliar les terrasses i allargar la temporada de serveis

zentauroepp53447282 soc sitges200517191206

zentauroepp53447282 soc sitges200517191206 / PAU MART MORENO

1
Es llegeix en minuts
Efe

Els ajuntaments de municipis costaners de Catalunya podran demanar a la Generalitat allargar els seus serveis i instal·lacions més enllà del 15 de setembre, quan generalment finalitza la temporada d’estiu, i ampliar les terrasses dels xiringuitos a la sorra en platges urbanes.

Així ho ha anunciat el Departament de Territori i Sostenibilitat, que ha aprovat aquest dilluns mesures per impulsar l’activitat econòmica al litoral català per pal·liar els efectes econòmics de la pandèmia.

Entre les iniciatives aprovades per la consellería hi ha la possibilitat que els ajuntaments costaners demanin al Govern una modificació de les autoritzacions dels plans d’usos de temporada de platges, tant de la part marítima com de la terrestre.

Com que les distàncies de seguretat que cal mantenir entre usuaris comporta una reducció en l’aforament de les terrasses, el Departament proposa que els establiments puguin sol·licitar un increment de la superfície de fins a 200 metres quadrats per evitar que renunciïn a obrir.

Notícies relacionades

Les autoritzacions es tramitaran en funció del nombre de persones que puguin transitar pels passejos limítrofs i sempre que es garanteixi el pas públic de vianants i el de vehicles de vigilància i salvament.

També es permetran ampliacions de superfície de lloguer d’hamaques, tendals i para-sols quan l’ocupació total no excedeixi el 10% de la superfície útil total de la platja si és natural o del 50% si és urbana.