Medi ambient

Rubí activa una campanya per promoure el reciclatge de vidre a l’hostaleria

La iniciativa reforçarà les accions de sensibilització en aquest sector, que genera el 50% dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús

Rubí activa una campanya per promoure el reciclatge de vidre a l’hostaleria
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Rubí (Vallès Occidental) ha posat en marxa aquesta setmana una campanya informativa dirigida als establiments d’hostaleria i restauració amb l’objectiu de facilitar-los el reciclatge dels residus de vidre.

La iniciativa permetrà comunicar-se, per part de les competències locals, amb els establiments de la ciutat –principalment, bars, cafeteries i restaurants– a fi d’informar-los sobre la correcta separació dels residus d’envasos de vidre i recordar-los les obligacions que tenen en matèria de gestió de residus.

En aquest sentit, es farà incidència en el compliment de la normativa vigent a Catalunya i al municipi, que disposa l’obligatorietat de separar en origen els residus. La campanya vol donar continuïtat a les accions que s’han dut a terme els últims anys, en el marc de les quals es fan visites per verificar si els establiments efectuen una separació correcta dels residus d’envasos de vidre que generen.

Dotació d’infraestructures

Al seu torn, la campanya també vol potenciar la dotació d’infraestructures per facilitar la separació i el transport dels residus d’envasos de vidre fins al contenidor. Per això, gràcies a la col·laboració amb l’entitat sense ànim de lucre Ecovidre, s’entregarà de manera gratuïta als establiments que els sol·licitin cubells de diferents capacitats en funció del volum de residus que generin.

Aquesta campanya s’emmarca en la voluntat de l’Ajuntament de Rubí i Ecovidre d’impulsar mesures dirigides a fomentar la recollida selectiva de residus municipals.

Notícies relacionades

El sector de l’hostaleria i la restauració genera gairebé el 50% dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús que es comercialitzen a tot l’Estat, per la qual cosa és un sector clau per a la consecució dels objectius de reciclatge . Per això, aconseguir el compromís dels i les professionals del sector i consolidar hàbits sostenibles suposa una millora significativa en la lluita contra el canvi climàtic.

Llegeix totes les notícies de Rubí a EL PERIÓDICO Rubí

Temes:

Rubí