Societat

Rubí promou el lloguer de vivendes buides amb incentius econòmics

El consistori activa una línia d’ajudes que, entre altres mesures, contempla una subvenció de fins a 8.000 euros

Rubí promou el lloguer de vivendes buides amb incentius econòmics

Ayuntamiento de Rubí.

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Rubí (Vallès Occidental) ha posat en marxa la campanya Obre la porta al lloguer amb l’objectiu de donar sortida a les vivendes buides que hi ha a la ciutat cap al mercat de lloguer social. La iniciativa, que es dirigeix principalment a petits propietaris, posa en relleu els diferents avantatges que comporta arrendar un pis a través de la Borsa d’Habitatge de Lloguer que gestiona l’empresa municipal Proursa.

Entre els incentius que ofereix la campanya Obre la porta al lloguer hi ha l’Avalloguer, que és un règim de cobertura de la Generalitat dels possibles impagaments de les persones inquilines de fins a sis mesos; una assegurança gratuïta multirisc (continent) durant tot el període del contracte; una assegurança gratuïta de defensa jurídica en cas d’impagaments; la tramitació gratuïta de tots els serveis que ofereix la Borsa d’Habitatge de Lloguer (contracte, assegurances, mediació, resolució del contracte, etc.); i el control del bon ús dels immobles.

A més, des del 2021, les persones que lloguen a través del servei municipal, també tenen dret a una bonificació del rebut de l’impost de béns immobles (IBI) de fins al 60% de la quota íntegra, amb un límit de 250 euros per vivenda.

Ara, el govern municipal ha incrementat tots aquests incentius amb la posada en marxa d’una nova línia d’ajudes per a l’execució d’obres de reforma i condicionament de vivendes destinades a la Borsa d’Habitatge de Lloguer, amb una subvenció de fins a 8.000 euros.

Notícies relacionades

«És una mesura que estàvem treballant des de fa mesos, que estava prevista en el pressupost per a aquest any i que permetrà que les persones que tenen una vivenda buida però que necessiten fer alguna reforma per garantir la seva habitabilitat disposin d’una ajuda per fer-ho», ha declarat la regidora de Vivienda, Ànnia García.

Llegeix totes les notícies de Rubí a EL PERIÓDICO Rubí