Estalvi energètic

Rubí es bolca amb l’energia solar: 30 noves instal·lacions fotovoltaiques en equipaments municipals

L’Ajuntament sotmetrà a aprovació del ple una sol·licitud d’un préstec de 2,5 milions d’euros per cobrir el cost de la construcció

Rubí es bolca amb l’energia solar: 30 noves instal·lacions fotovoltaiques en equipaments municipals

Ayuntamiento de Rubí.

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Rubí (Vallès Occidental) portarà a aprovació en el ple ordinari del mes de juliol la sol·licitud d’un préstec de 2,5 milions d’euros per cobrir el cost de la construcció d’un total de 30 instal·lacions fotovoltaiques en equipaments municipals.

«Tenim l’obligació de reduir les nostres emissions en un 55% per a l’any 2030. Per arribar a aquest objectiu és necessària la implicació i l’esforç de tots, però en primer terme, de la mateixa administració pública», ha assegurat l’alcaldessa, Ana María Martínez.

Mitjançant el Pla Director Rubí Brilla 2030, el consistori projecta una sèrie d’actuacions basades a reduir els consums i, en la mesura possible, autogenerar l’energia que necessita amb fonts renovables. Al llarg d’aquests 10 anys d’implementació del programa, les dades indiquen que s’ha reduït l’energia total (gas, electricitat, gasoil, pellet) consumida als equipaments i instal·lacions municipals en un 21% en termes absoluts (de 13.220.701 kWh a 10.500.000 kWh).

Autoconsum fotovoltaic

El projecte contempla la construcció d’un total de 30 instal·lacions fotovoltaiques (més d’1,5kWp), que permetran anualment produir més de 2 GWh (20% de la demanda elèctrica de tots els edificis municipals), reduir més de 528 tones de CO2 i estalviar 340.000 euros anualment.

Notícies relacionades

Entre els equipaments que es veuran beneficiats per aquesta iniciativa destaquen el Mercat Municipal, les escoles municipals, la Biblioteca Mestre Martí Tauler i l’edifici del Bullidor. Tot i això, l’energia que aquests plafons generin serà aprofitada per molts més equipaments, ja que es tractarà d’un autoconsum compartit.

Llegeix totes les notícies de Rubí a EL PERIÓDICO Rubí