Energies renovables

Rubí promou una prova pilot d’autoconsum solar amb 25 vivendes

Una desena d’instal·lacions ja estan en funcionament al barri dels Avets

Rubí promou una prova pilot d’autoconsum solar amb 25 vivendes

Ayuntamiento de Rubí.

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Rubí (Vallès Occidental) ha portat a terme una prova pilot al barri dels Avets per promoure l’autoconsum solar, actualment una de les solucions en matèria d’energies renovables més atractives per al sector residencial. De les 25 instal·lacions que s’executaran, una desena ja estan en funcionament.

«L’augment desmesurat del preu de l’electricitat, juntament amb una regulació favorable, fan de l’autoconsum una eina d’empoderament ciutadà necessària per a la transició energètica», ha assegurat l’alcaldessa Ana María Martínez. «Vull destacar la importància d’empoderar la gent, perquè no hi haurà transició energètica si no la fem entre tots i totes», ha afegit.

En el mateix sentit s’ha expressat el regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano: «Estem treballant amb la indústria, el comerç i el sector residencial per aconseguir una població empoderada. Gràcies al coneixement del que estàs produint tens més consciència del que estàs consumint i pots aplicar canvis d’hàbits que et fan més eficient».

Per aquesta raó, el setembre del 2021, el consistori va iniciar aquesta prova pilot, en col·laboració amb l’Associació veïnal dels Avets. «Inicialment pensàvem en instal·lacions compartides, però vam veure que no era rendible a causa de la legislació existent. Conjuntament amb l’ajuntament hem treballat molt per escollir quines empreses ens convenien, per negociar els millors preus... Has de tenir aquesta filosofia de cuidar el medi ambient», ha comentat el vicepresident de l’entitat, Martín Páez.

Notícies relacionades

Com la resta de rubinesos que aposten per l’energia solar, aquests veïns i veïnes també es veuran beneficiats d’una bonificació en l’IBI del 50% durant cinc anys.

Llegeix totes les notícies de Rubí a EL PERIÓDICO Rubí