Energies renovables

Rubí aprova una moció per construir plaques fotovoltaiques a les escoles

El consistori demana a la Generalitat que assumeixi les actuacions dels cinc centres de secundària de la ciutat

Rubí aprova una moció per construir plaques fotovoltaiques a les escoles

Ayuntamiento de Rubí.

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ple de l’Ajuntament de Rubí (Vallès Occidental) va aprovar ahir, per unanimitat, una moció «a favor de la transició energètica dels centres educatius». Aquest posicionament insta el mateix consistori a cobrir els sostres de les escoles de primària de la ciutat amb instal·lacions fotovoltaiques, que permetin l’autoconsum d’energia verda. Amb aquest projecte, a més, es pretén contribuir a l’estalvi de diners públics amb projectes de ràpida amortització.

L’ajuntament s’encarregarà de portar a terme les corresponents actuacions als 12 centres de primària públics, però demanen a la Generalitat, com a administració competent, que contribueixi a les tasques i que assumeixi projectes equivalents als cinc centres de secundària de la ciutat.

També s’insta la Generalitat a executar un programa d’auditories energètiques el curs vinent a tots els centres educatius de secundària de Rubí per tenir la informació sobre els consums, i proposar mesures d’estalvi i eficiència energètica.

Així mateix, es proposa la inclusió, en els pressupostos de la Generalitat de Catalunya fins al 2030, d’una partida que convoqui ajudes per portar a terme actuacions de rehabilitació per a l’eficiència energètica i instal·lacions fotovoltaiques als equipaments educatius municipals.

Notícies relacionades

Finalment, també s’insta la Generalitat a incloure el vector energètic com a criteri de base en el disseny de nous projectes constructius; i a executar un pla d’eficiència energètica i d’instal·lacions fotovoltaiques per a autoconsum a tots els centres educatius de secundària, finançat parcialment amb els estalvis de la factura de consum energètic dels mateixos centres.

Més notícies de Rubí a l’edició local d’EL PERIÓDICO