Comptes municipals

Rubí destinarà els 3 milions d’euros del romanent de tresoreria a manteniment i esports

  • El govern municipal posarà en marxa un Pla de Millora dels Centres Educatius de 390.000 euros

Rubí destinarà els 3 milions d’euros del romanent de tresoreria a manteniment i esports

Ayuntamiento de Rubí

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El romanent de tresoreria de l’Ajuntament de Rubí (Vallès Occidental) dels últims exercicis permetrà finançar projectes per valor de 3.385.000 euros abans que acabi l’any. Així es va aprovar durant el ple municipal d’abril. La sessió va donar el seu vistiplau a una proposta de romanent per valor de 3,2 milions d’euros, als quals se sumen 108.000 euros de la dissolució del Consorci per a la promoció i desenvolupament de la B-30.

El govern municipal destinarà aquests més de tres milions d’euros a temes de manteniment, cultura i esports. «En un moment com l’actual, una etapa de recuperació econòmica i social després de temps difícils, aquests diners seran molt útils i contribuiran a millorar alguns aspectes del nostre entorn», ha explicat l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez. Per al portaveu del grup municipal d’En Comú Podem, Andrés Medrano Muñoz, el romanent permetrà «reforçar i accelerar accions que ja es tenien previstes i que afecten directament la ciutadania».

Així, el govern destinarà 674.000 euros a qüestions de manteniment: millora de l’enllumenat de carrers, millores de parcs infantils i senyalització de l’entorn natural. També amb càrrec al romanent, el govern impulsa un Pla de Millora dels Centres Educatius de 390.000 euros. A més, 42.000 euros aniran a les urbanitzacions, en accions de manteniment prioritzades de la mà de la Taula de les Urbanitzacions, i 163.000 euros a la millora de l’enllumenat públic.

La partida dedicada a temes culturals i comercials ascendeix a 655.000 euros. Aquesta injecció econòmica permetrà repetir la proposta del festival fotogràfic La Nuu, dotar econòmicament el Pla Acció Innovació Cultural (PAIC) i continuar amb les obres del mercat municipal. 15.000 euros s’utilitzaran per millorar les carrosses de Ses Majestats els Reis d’Orient.

Notícies relacionades

Finalment, Martínez i Medrano han explicat que s’han assignat 237.000 euros a millores a les instal·lacions esportives del municipi i la creació d’un parc de parkour. La nova instal·lació, situada al costat del parc de cal·listènia del 25 de Setembre, costarà 60.000 i respon a una demanda dels joves de la ciutat.

Més notícies de Rubí a l’edició local d’EL PERIÓDICO