Mobilitat

Rubí vol que el 2027 el 5% dels desplaçaments diaris siguin en bicicleta i patinet

Actualment, el percentatge de desplaçaments amb bicicleta és del 0,6%

Rubí vol que el 2027 el 5% dels desplaçaments diaris siguin en bicicleta i patinet
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Rubí (Vallès Occidental) ha presentat el pla director de la bicicleta, un full de ruta a seguir en els pròxims sis anys que té per objectiu promoure l’hàbit d’anar a peu, amb bicicleta o en patinet elèctric i deixar de banda el cotxe.

Aquest document, que es deriva del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), assenta les bases per impulsar que el 2027 el 5% dels més de 260.000 desplaçaments diaris que es produeixen a la ciutat siguin amb bicicleta o en vehicles de mobilitat personal i així promoure una mobilitat sostenible, saludable i que eviti la generació d’emissions. Actualment, el percentatge de desplaçaments amb bicicleta és del 0,6%.

«La idea és que, abans d’agafar el cotxe, els rubinencs tinguin alternatives de mobilitat més sostenibles, sempre amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida del planeta», ha declarat l’alcaldessa Ana María Martínez que ha remarcat: «Per promoure aquest ús, necessitem tenir més espais i quilòmetres adaptats i que, al seu torn, siguin practicables i segurs i que es puguin combinar amb les persones que van a peu».

L’ús de la bicicleta està en alça

L’ús de les bicicletes, especialment dels vehicles de mobilitat personal, s’ha intensificat en els últims anys.

Notícies relacionades

La Covid-19 ha suposat un abans i un després respecte a la mobilitat a la ciutat, segons ha explicat el consistori. A mitjans del 2020, quan va finalitzar el confinament domiciliari, l’ajuntament va portar a terme una sèrie d’accions que van en la línia de promoure la mobilitat sostenible, com la conversió de 4 quilòmetres de carrers en àrees de convivència amb prioritat per als vianants; i l’ampliació provisional de l’espai destinat a vorera dels carrers Sant Josep i Magallanes, que ara s’ha consolidat.

Més notícies de Rubí a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Mobilitat Rubí