Transició energètica

L’autoconsum energètic compartit arriba a Els Avets de Rubí

L’ajuntament i l’Associació Veïnal treballen en una proposta de xarxa d’autoconsum amb què es podrà estalviar fins al 50% de l’IBI

L’autoconsum energètic compartit arriba a Els Avets de Rubí
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Associació Veïnal del Barri Els Avets i l’Ajuntament de Rubí (Vallès Occidental) s’uneixen per posar en marxa una xarxa d’autoconsum energètic.

La iniciativa busca fomentar la producció i repartiment d’energia solar entre les llars de la zona donant eines als veïns per produir i consumir energia fotovoltaica sense la necessitat de fer inversió prèvia.

En un moment en què la pujada del preu de la llum preocupa a tothom, experiències promogudes des del món municipal com aquesta demostren les possibilitats de models alternatius i és que aquells veïns que s’apuntin al programa es podran acollir a bonificacions de fins al 50% en l’impost de béns immobles (IBI).

D’altra banda, es pot destacar que fonts municipals confirmen a EL PERIÓDICO que l’ajuntament ja ha arribat a un acord amb una empresa energètica que ha mostrat la seva disponibilitat a posar en marxa aquesta innovadora iniciativa

Sessions informatives

«Les iniciatives col·lectives multipliquen les possibilitats d’autoconsum. Amb el barri d’Els Avets obrim un camí a recórrer en altres barris de la ciutat i situem de nou Rubí al capdavant de les iniciatives pioneres de la transició energètica», ha explicat el regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano Muñoz.

Notícies relacionades

Els interessats podran acudir a dues sessions informatives el 21 de setembre i el 6 d’octubre a l’espai de l’associació de veïns. En aquestes trobades, aclareix el consistori, personal tècnic de Rubí Brilla explicarà el potencial del barri per convertir-se en productor d’energia solar i els passos que cal seguir per formar part del projecte.

Més notícies de Rubí a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Rubí