Vivendes i lloguers

L’Ajuntament de Rubí destina 108.000 euros a facilitar l’accés a la vivenda

S’obren dos tipus de subvencions a les quals els ciutadans podran optar en funció dels ingressos de la unitat de convivència

L’Ajuntament de Rubí destina 108.000 euros a facilitar l’accés a la vivenda

Ayuntamiento de Rubí

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Rubí (Vallès Occidental) obre dues noves línies de subvencions per facilitar l’accés a la vivenda i el pagament de les despeses bàsiques relacionades. A través d’aquestes ajudes es vol lluitar contra el risc d’exclusió social i, de manera específica, contra el risc d’exclusió social residencial.

El consistori destinarà 108.000 euros a aquestes subvencions el 2021, que es dirigeixen a grups de població amb dificultats d’allotjament especials que no siguin perceptors d’ajudes d’urgència social.

L’alcaldessa del municipi, Ana María Martínez, ha explicat que «en matèria de vivenda, fan falta polítiques valentes i això vol dir que cal invertir-hi diners».

Dues tipologies de subvencions

Les subvencions es divideixen en dues tipologies: una per costejar despeses generals de la vivenda i una altra, destinada a joves i famílies monoparentals, per a despeses relacionades amb les tramitacions del lloguer. Les despeses generals de la vivenda són les relacionades amb el subministrament d’aigua, gas i electricitat, quotes hipotecàries i de la comunitat de propietaris, entre d’altres.

La segona modalitat es destina a persones joves fins als 34 anys i famílies monoparentals per fer front a les despeses de formalització de nous contractes de lloguer i subvenciona les despeses arrendatàries de gestió immobiliària, de formalització del contracte d’arrendament i de les despeses de notari i registre.

Un bé de primera necessitat

Les noves subvencions s’emmarquen en les línies estratègiques del Pla Local de Vivenda i responen al fet que un bé de primera necessitat, com és la vivenda, tingui un preu per sobre de la capacitat adquisitiva de la majoria de la població.

La dotació econòmica total per a aquestes ajudes és de 108.000 euros: 65.000 euros per a la modalitat 1 i 43.000 euros per a la modalitat 2. L’import de les ajudes dependrà del tram que correspongui a cada sol·licitud, en funció total dels ingressos de la unitat de convivència.

Notícies relacionades

La ciutadania podrà presentar les sol·licituds entre el 13 de setembre al 15 d’octubre de 2021 a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) o a la Seu Electrònica.

Més notícies de Rubí a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Rubí