La nit del 23 de juny

La revetlla de Sant Joan a Rubí: «Si utilitza pirotècnia, no utilitzi gel hidroalcohòlic ni mascaretes quirúrgiques»

El consistori remarca les mesures per la pandèmia en el context de la tradicional celebració

Revetlla i Sant Joan

Revetlla i Sant Joan

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

De cara a la tradicional celebració de la revetlla de Sant Joan a Rubí (Vallès Occidental) el pròxim 23 de juny a la nit, l’Ajuntament del municipi vallesà ha publicat una relació de consells i precaucions per disfrutar de la pirotècnia que aquest any inclouen les mesures relatives a la pandèmia de la Covid-19.

A més, l’Ajuntament de Rubí s’ha compromès a vetllar per evitar els greuges que aquestes celebracions amb pirotècnia comporten tant a persones que pateixen trastorn de l’espectre autista o altres malalties com nadons i animals.

«Si celebren la festa de Sant Joan, recordin fer-ho en grups reduïts de persones (familiars o amics). Eviti les festes amb aglomeracions de gent i mantinguin les mesures de protecció i higiene per prevenir contagis», anuncia l’administració local en una nota de premsa.

«Si fa ús de pirotècnia, no utilitzi el gel hidroalcohòlic: ¡són incompatibles!; les mascaretes més apropiades són les de cotó. Les mascaretes quirúrgiques són de paper i polipropilè, materials gens adequats amb el magnesi de la pirotècnia», segueix el consistori en relació amb les precaucions relatives a la situació sanitària.

Pirotècnia de baix impacte sonor

Amb l’objectiu de pal·liar l’impacte sonor dels petards, el Ple ordinari del 25 de juny del 2020 va aprovar una moció per a l’ús de pirotècnia de baix impacte sonor en les celebracions populars.

Notícies relacionades

La regulació de la normativa sobre els usos de pirotècnia i el seu impacte sonor es desenvoluparà durant la redacció de la nova Ordenança del Soroll. Es preveu que aquesta norma comenci a prendre forma durant la segona meitat d’aquest 2021.

Més notícies de Rubí a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Ajuntaments