En cinc idiomes

L’Ajuntament de Rubí edita una guia d’acollida per a persones nouvingudes

El document, que recull la informació bàsica que pot ser útil a les persones que arriben a la ciutat, s’ha elaborat en cinc idiomes

L’Ajuntament de Rubí edita una guia d’acollida per a persones nouvingudes
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les persones nouvingudes a Rubí (Vallès Occidental) rebran la nova guia d’acollida editada per l’Ajuntament que conté la informació bàsica que pot ser útil als nous veïns i veïnes en el moment d’arribar.

La publicació, explica el consistori, recull les gestions i tràmits més freqüents: com fer l’empadronament, informació i formació general per a persones nouvingudes, informa de l’assessorament jurídic d’estrangeria i de qüestions relacionades amb la residència temporal, l’atenció sanitària, l’educació o els Serveis Socials, etc.

El document s’ha fet en paper, per evitar la fractura digital, i s’ha editat en cinc llengües (català, castellà, francès, anglès i rus) i pròximament s’editarà en àrab i urdú. Actualment hi ha 2.500 exemplars impresos, 500 en cada idioma. A la web municipal es poden consultar totes les versions en format digital.

Notícies relacionades

«Tenir tota la informació possible, que la ciutadania conegui els seus drets i deures, és un requisit indispensable per disfrutar en plenitud de la ciutat i també és una manera de reconèixer els nous veïns i veïnes com a ciutadans i ciutadanes de ple dret», ha dit l’alcaldessa, Ana María Martínez durant la presentació del nou recurs.

Més notícies de Rubí a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Rubí