Història del motor

El Museu Castell de Rubí dedica una exposició a la història de la moto catalana

La mostra, que inclou vehicles fabricats a Rubí, es podrà visitar gratuïtament fins al 19 de setembre a la planta baixa del museu municipal

El Museu Castell de Rubí dedica una exposició a la història de la moto catalana
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Museu Municipal Castell de Rubí (Vallès Occidental) inaugura l’exposició La moto catalana: Història d’una indústria puntera, una exhibició que busca rendir homenatge a les motos dissenyades i fabricades a Catalunya.

La mostra, que es podrà visitar de manera gratuïta fins al 19 de setembre, es divideix en cinc apartats: els pioners, la indústria de la postguerra, les grans marques de renom internacional, la moto catalana avui i les motos de Rubí: Anvián, Macbor i fàbrica Hispano Villiers.

La geografia catalana ha acollit al llarg de la història més de 150 fàbriques de motos, entre les quals se’n troben algunes de gran prestigi internacional com Bultaco, Montesa, OSSA o Derbi. Els visitants de l’exposició de Rubí podran disfrutar de set motos exposades, algunes de pertanyents a aquestes grans marques.

Notícies relacionades

D’altra banda, la mostra es complementa amb una part gràfica de textos explicatius, un mapa que situa els diferents noms de la indústria catalana i fotografies d’època relacionades amb aquesta part del món del motor.

Més notícies de Rubí a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Rubí Museus